Konu Başlıkları: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Temmuz 2009, 21:03   Mesaj No:48

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!

3-ALLAH'ın sınırlarını korurlar.

Ey inananlar,Allah'ın size helal kıldıgı güzel ve temiz şeyleri haram etmeyin,sınırı aşmayın.Çünkü Allah,sınırı aşanları sevmez.(Maide 87)

Üzerine Allah'ın adı anılmış olanlardan niçin yemeyesiniz?Çaresiz yemek zorunda kaldıklarınız dışında, size haram kıldığı şeyleri (Allah) size açıklamıştır .Doğrusu birçokları,bilmeden keyiflerine uyarak halkı şaşırtıyorlar.Muhakkak ki Rabbin,(evet)O,sınırı aşanları çok iyi bilir (Enam 119)

Tevbe edenler,ibadet edenler,hamdedenler, seyahat edenler,rüku edenler,secde edenler,iyiliği emredip kötülükten men'edenler ve Allah'ın sınırlarını koruyanlar... İşte o mü'minleri müjdele (ne mutlu onlara)!
(Tövbe 112)

İsrail oğullarının nankörlerine,Davud ve Meryem oglu İsa diliyle la'net edilmiştir. Çünkü (onlar) isyan etmişlerdi ve saldırıyorlardı. (Maide 78)

Boşanma iki defadır.(Sonra) Ya iyilikle tutmak veya güzellikle bırakmak (gerekir).Onlara (kadınlara) verdiğiniz bir şeyi geri almanız size helal değildir;ancak ikisinin Allah'ın sınırlarını ayakta tutamayacaklarından korkmuş olmaları (durumu başka).Eğer ikisinin Allah'ın sınırlarını ayakta tutamayacaklarından korkarsanız,bu durumda (kadının) fidye vermesinde ikisi için de günah yoktur.İşte bunlar, Allah'ın sınırlarıdır;onlara tecavüz etmeyin.Kim Allah'ın sınırlarına tecavüz ederse,onlar zalimlerin ta kendileridir (Bakara 229)

Bunlar Allah'ın sınırlarıdır.Kim Allah'a ve Elçisine ita'at ederse Allah onu altlarından ırmaklar akan,içinde sürekli kalacakları cennetlere sokar.İşte büyük başarı budur.

Kim de Allah'a ve Elçisi'ne karşı gelir,O'nun sınırlarını aşarsa,Allah onu sürekli kalacağı ateşe sokar.Onun için alçaltıcı bir azab vardır.(Nisa 13-14)
Alıntı ile Cevapla