Konu Başlıkları: Ali Şeriati'ye Reddiye
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Temmuz 2009, 01:27   Mesaj No:7

KayıpKentli

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart ALİ ŞERİATİ KİNDARI'na davet!!!!

"Koyu bir şia mensubu olması nedeni ile elbette varacağı nokta şia kaynağının nedenselliğinden daha ziyade, niçin şia ? fikrini beyinlere kazımak isteyen bir üslub ile yazıyor. "

Bu cümlenin analizi için bakınız SAFEVİ ŞİASI ALİ ŞİASI!



Direk şia'nın övgüsüne girmiyor, ama çok güzel bir şekilde dolaylı yönden şia merkezli yazılar çıkarıyor. Tabiki fikirleri mutlak değil, kendisi de bunun farkında. Zaten amacı şia'ya taraftar toplamak değil, şia'nın haklı olduğu tezini kuvvetlendirmek.

Bu yüzden mi İRAN'LI MOLLALAR TARAFINDAN (BAŞTA mutahharri) olmak üzere ŞİA'ya düşman sayılarak İMAM HUMEYNİ'ye şikayet edildi.Ve İmam Humeyni ALİ ŞERİATİ HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETTİ?
O halde İMAM HUMEYNİ DE GİZLİ BİR ŞİA DÜŞMANIYDI?



Her konunun kendince taraftarı olduğu gibi, yada bir başka açıdan aidiyet hissi her insanda olduğu gibi, bu psikoloji Ali Şeriati'de de görülmekte.

Bırak görülsün o kadar! ŞİANIN VE EHLİ SÜNNETİN TAPKINCILARI arasında en azından TAPMAYA DEĞİL SORGULAMAYA ÇAĞIRDI ŞİİLERİ VE SUNNİLERİ..


Zaman zaman fanatizm boyutuna girse de, Seyyid Kutup gibi sert ve keskin olmamış. Ama, bir başka yönden de Seyyid kutub'un son deminde yaşadığı zihinsel anaforu yaşamadığı için (veya yaşadı ise biz bilmiyoruz) ehli sünnet inancına aykırı yaşadı ve o şekilde vefat etti.

Zaman zaman girdiği şu FANATİZMİN -googleden copy paste yapmamak şartıyla- KİTAP VE SAYFA NUMARASI VER DE BİZ DE BAKALIM NERDE FANATİKLİK YAPMIŞ, YAPTIĞI YERLERDE YAŞI KAÇMIŞ, DAHA SONRAKİ KİTAPLARINDA MESELA BU FANATİZMİNİ ELEŞTİRMİŞ Mİ? bunlara da bak istersen?(işine gelirse tabi)

Hazreti Osman gibi övülmüş bir sahabenin bu kadar ağır ithamlar altında bırakılması elbette bir müslüman olarak bizi üzer. O günkü olayları ve etkenleri gördün mü ? diyesi gelir insanın. Muhakkak ki kaynağı vardır, olacaktır, fakat ne kadar güvenilir bir kaynak olduğu sanırım en çok düşünülmesi gereken sorulardan biridir

Hz.Osman'ın BEYTÜL MAL'den kendi yakını ve akrabası olan bir kişiye MAL VERDİĞİ için ve BEYTÜL MAL'e bıorcunu ödemeyen bir yakını yüzünden BÜYÜK SAHABELERDEN İBN MESUD'un kendisine BEN SENİN DEĞİL ÜMMETİN MEMURUYUM BUNDAN SONRA SENİN EMRİN ALTINDA ÇALIŞMIYORUM diyerek BEYTÜL MAL MEMURLUĞUNU bırakması SENİN EHLİ SÜNNET KAYNAKLARINDA DA GEÇER!!! OSMAN FETİŞİZMİ yaparak EHLİ SÜNNETÇİLİK OYNAMAK yerine istersen biraz EHLİ SÜNNE VE EHLİ ŞİA etkisinden sıyrılarak TARİH OKUMASI YAP KARDEŞİM! Hz.Osman'ın SAHABE OLMASI BAŞKA BİRŞEY!!!Yönetimde bulunduğu esnada ÜMMETE HEDİYE ETTİĞİ KRİZLER/BUNALIMLAR başka birşey.Bırakta İNSANLAR TARİHE ELEŞTİREL BİR GÖZLE BAKIP DERS ÇIKARSINLAR...

Hazreti Ali (k.v.) gibi Alimlerin Alimi bir büyük sahabe; Hz. Osman (r.anh) gibi bir iffet ve nezaket sahibi mümtaz şahıs ile aralarında yaşandığı iddia edilen husumet, ne kadar inandırıcı?

TARİHE İMAN EDİLMEZ zaten Adamım..Tarihe bakılır! Bize bu bilgileri TARİHİ KAYNAKLAR AKTARIYOR! ELBETTE ŞİAnın tarihine bakarak kanaat sahibi olma AMA KENDİ SUNNİ KAYNAKLARINI DA MI OKUMUYORSUN SEN YAW?

"Her iki sahabe de aşere-i mübeşşere’den, her ikisi de daha dünyada iken bizzat Resulullah (s.a.v.) tarafından cennet ile müjdelenmiş, Alemlerin Rabbi Allah (celle celaluhu) tarafından da Kur’an da bir topluluk içinde zikredilerek kendilerinden razı olduğu müjdelenmiş;"

MİŞMİŞMİŞ.....Sıkıyorsa bu aşeri mübeşere mevzuunun UYDURMA HADİSLER KAPSAMINDA GEÇTİĞİNİ..DE söylesene kardeşim.BAKINIZ ARAŞTIRINIZ!!!6 ciltli SÜNNİ bir araştırmacı olan ve Uydurma Hadisler kitabı sahibi HARUN ÜNAL hocaya da danışabilirsiniz...

Hayır, hayır! Bu kabul edilmez ve red edilecek bir iftiradır. Bu, asla; “ben müslümanım” diyen bir insanın kabul edemeyeceği ağırlıkta bir ithamdır MANUPÜLE ETTİĞİN ve proveke ettiğin bir cümle, KONTRA-İFTİRA'n...

Biraz utanmak, biraz düşünmek gerekir. Ve bu düşünceler neticesinde Ali Şeriati gibi bir alime bu fikrinden dolayı itiraz etmek ve bu gibi fikirlerini (birazını değil) tümden red etmek gerekir!

Öyle ya; ”Meleklerin hayâ ettikleri bir kimseden ben nasıl hayâ etmem” ! diyen Resulullah’tan (s.a.v.) daha mı iyi tanıyoruz Hazreti Osman Zinnureyn (r.anh) efendimizi.

Red ediyorum seni Ali Şeriati!


VEEEEEEEEEEEE DADADADAMMMMMM....ARKADAŞ GELMİŞ VE EN SONUNDA KİNİNİ BÖYLE KUSMUŞ....biz de SALAKTIK yedik!!!

Şimdi bak canım kardeşim..Şimdi adam gibi önce bir TARİH OKUYORSUN! ama bak EHLİ SÜNNETÇE demedim ha? ADAM GİBİ DEDİM!

Sonra EBUZER kitabının ilk yayımcısı, ve bizim de dostumuz olan BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER kardeşe bir mail atıyorsun! Kendisine www.timeturk.com SİTESİNDEN ulaşabilirsin.

OSMANA SALDIRANLAR İLE OSMANI KORUYACAĞIZ DERKEN MELEKLEŞTİRENLERE dair bir konuşma yapmanı tavsiye ediyorum.Bakalım sen hangi kanatta yer alıyorsun!

Neden Bülent Şahin diye sorarsanız kendisi hem genç ve birikimli hem de ALİ ŞERİATİ MÜFTERİLERİNİ GÜZEL GÜZEL SORULAR SORARAK İFTİRALARINI elinden alan bir arkadaş.Hem de KİTABIN SAHİBİ VE YAYIMCISI OLDUĞU İÇİN İLK ELDEN MUHATTAP! hani çok merak edenler için söylüyorum.SAMİMİYETİNİZİ SIKIYORSA TEST EDİN DE GÖRELİM!

Umarım BİR ŞEHİDE KUSTUĞUN BU KİNİN HESAP GÜNÜNDE BOYNUNA ASILIR DA UTANIRSIN BİRAZ DİYE 4 GÖZLE ÜMİD EDİYORUM....
Alıntı ile Cevapla