Konu Başlıkları: İsrâ-17/32 Tefsir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Temmuz 2009, 19:47   Mesaj No:5

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart RE: İsrâ-17/32 Tefsir

Sakın zinaya yaklaşmayın; doğrusu bu çirkindir, kötü bir yoldur.17/İsra-32

Bu ayet üzerinde iyice düşünülmesi ve her zaman aklımızda bulunması gerek bir ayet.Kur’an’ın hiçbir ayetinde Allah “Zina yapmayın” diye bir ifade kullanmaz.Çünkü zina yapmak tarih boyunca bütün insanlarca da kötü görülen bir münkerdir yani kötülüktür.Allah ayetinde bunu ifade etmiyor ama zinaya yol açabilecek davranışları,hareketleri ayetiyle yasaklıyor ve kesin bir ifade kullanıyor.”Zinaya yaklaşmayın”Zina kokusu olan yerden ve durumlardan uzak durun.
Ayette metin olarak şöyle geçiyor:”Vela takrabu-z zina” yani zina ile akraba-yakın olmayın.Gerek yakın gerekse uzak akraba olmayın,zinayla aranızı açın,akrabalık bağı kurmayın,yakınlaşmayın.
Fıkıhta “sedd-i zerayi” diye bir kavram vardır.Yani “Harama ulaştıracak yolları engellemek,set koymak”.Müslüman bu ilkeye çok dikkat etmelidir.Yaptığı bir hareketin harama götürüp götürmediğine dikkat etmesi lazım.
Zinanın kapısını açıcı ilişkilerden sakınılması gerekir. Bakmak gibi, dokunmak gibi, tutmak gibi, konuşmak gibi zinaya kapı aralayan durumlardan uzak durulması gerekir
Alıntı ile Cevapla