Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Temmuz 2009, 18:48   Mesaj No:34

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: SAKIN ONLAR GİBİ OLMAYIN!

Onlar;
Ayetler Açıklandığı Halde Ondan Yüz Çevirirler
(6/Enam-46)


De ki Düşündünüz mü hiç eğer Allah sizin işitmenizi ve görmenizi alıverir ve kalplerinizi mühürlerse, onları size Allah'tan başka getirebilecek ilah kimdir? Bak, biz nasıl ayetleri çeşitli biçimlerde açıklıyoruz da sonra onlar (yine) sırt çevirip-engelliyorlar?

Bu ayeti kerimede Allah'ın azabına uğratıldıklarında çaresizliklerini anlatan bir örneği teşkil ediyor.Allah'a ortak koştukları şeylerin gerçek mahiyetlerini son derece ciddi bir şekilde tasvir etmektedir. Ancak bu sahne onları oldukça derinden sarsıyor. Kuşkusuz insan fıtratının yaratıcısı onun şu tasvir sahnesindeki ciddiyeti ve O'nun ötesindeki gereği kavrayacağını biliyordu. Fıtrat, yüce Allah'ın bunları kendisine yapabileceğini, işitme ve görme organlarını işlevsiz hale getirebileceğini, kalpleri mühürleyebileceğini, bu organlarını artık işlevlerini yerine getiremeyeceklerini algılıyor. Fıtrat biliyor ki yüce Allah, bunu yapacak olursa O'nun azabını geri çevirecek bir ilahın varlığı söz konusu değildir.

Bundan (Kuran'dan) önce (onlar) insanlar için bir hidayet idiler Doğruyu yanlıştan ayıran (Furkan)ı da indirdi.Gerçek şu ki Allah'ın ayetlerini inkar edenler için şiddetli bir azab vardır. Allah güçlüdür, intikam alıcıdır.
(Ali İmran 4)
Alıntı ile Cevapla