Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2009, 17:36   Mesaj No:3

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart DAVOS KAHRAMANI NERDE????

İsrail istedi Türkiye kovuyor


Çarşamba, 12 Ağustos 2009 23:47

İsrail tarafından felç edilen ve 2 yıl önce tedavisi için Türkiye'ye getirilen Hamas üyesi Eslem isimli Filistinli genç, İsrail'in talebi üzerine sınır dışı istemiyle tutuklandı.

Gazze'de yaklaşık iki yıl önce İsrail'in bir operasyonu sırasında yaralanan ve daha sonra felç kalan Eslem isimli Filistinli genç İHH tarafından tedavisi için Türkiye'ye getirilmişti.

Kısa bir süre sonra tedavi olduğu hastanede çalışan bir hemşireyle evlenen Eslem böylece Türkiye'de oturma izni aldı. Ancak bir kaç gün önce Tel Aviv, Türk makamlarına bir rapor göndererek gencin Hamas savaşçılarından olduğunu ve tutuklanarak sınır dışı edilmesi talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen Türk güvenlik birimlerinin, Hamaslı genci tutuklayarak yabancılar şubesine sevkettiği öğrenildi.

MAZLUMDER ve İHH'da görevli avukatlar harekete geçti ancak henüz bir sonuç alınmadı. Edinilen bilgiye göre Türk resmi makamları Hamaslı gence iki seçenek sunuyor; ya İsrail ve Filistin dışında bir ülkede yaşayacaksın yada İsrail'e teslim edileceksin...

Bunun yanısıra hanımının da yabancı şubede tutuklu olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili Timetürk'e açıklamada bulunan gözü yaşlı kadın "Bunun adı bir mücadele. Ben bunun için kendisiyle evlendim. Ülkemin eşime terörist muamalesi yapması çok ağrıma gidiyor. Eşimi nereye götürürlerse bende onunla beraber gideceğim" dedi.

Timetürk
Alıntı ile Cevapla