Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2009, 15:24   Mesaj No:4

33abdullah

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:33abdullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9788
Üyelik T.: 18 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 10
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 19.Haftanın Konusu Müslümanların Sosyal Hayattaki Yönü

çok çok geniş olmasına rağmen, müslüman ve sosyal hayat başlığı altında kanaatimce yazılacak şeyler şunlar olabilir.
  • 1
birincisi ve en önemlisi her müslüman aynı zamanda bir insandır.müslümanı sanki insan değilmiş ya da insanlar üstü bir varlıkmış gibi kategorize ermek müslümanları toplumun dışında varlıklarmış gibi göstermektir.bu anlamda elbette toplumun bir parçası olduğu unutulmamalıdır.
müslümanın insan boyutunu unutmamanın bizlere kazandıracağı çokçok önemli doneler vardır.
1- insan akıl sahibidir... dolayısıyla her birey (müslüman) kendince düşüncelere sahip olabilir. bu düşüncelerine uyan veya uymayan şeylere karşı istediği davranışları gösterebilir.
2- insan hata yapma, günah işleme, yanlış yapma potansyelini her zaman kendisinde taşır... dolayısıyla her insanın yaşamı boyunca yaptığı yapacağı hata/günah/yanlışlar olabilir...
3-insanın yaptığına pişman olma özelliğinin olması... hata, yanlış yapan veya günah işleyen insanlar yaptıklarından dolayı pişman olabilirler... bu durumda allahın affediciliği unutulmadan sosyal bir ilişki geliştirilmelidir.
  • 2
her müslüman normal her insan gibi sosyal hayatın içinde yer almalıdır.ancak;sosyal hayatın içinde kendi değerlerini yaşamasını bilmelidir. çünkü insan olmanın diğer adı islamdır.bu anlamda insani olan tüm değerlerin aynı zamanda islami olacağı unutulmadan hayata aktarılabilmedir. tabii ki sosyal hayatta herşey istenildiği gibi olamayabilir... ozaman değerlerin yaşanılarak aktarımını sağlandığı unutulmadan ve hiçbir şekilde zora başvurmadan insanlığa örnek bir yaklaşım geliştirilmelidir.
Alıntı ile Cevapla