Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2009, 11:09   Mesaj No:3

didem

Avatar Otomotik
Durumu:didem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10306
Üyelik T.: 02 Eylül 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart re: Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Ben burada yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm ve yazmak için üye oldum. Bu sadece bizim dinizmizde olan bir şey sanırım herkes herşeyi nekadar biliyor inanılmaz sanki islamiyet sadece kişi tekelinde olan bir din. Ben kişisel olarak kimsenin yok bu böyle yok şu şöyle deyipte fetva vermesinden hem sıkıldım hemde kesinlikle inanmıyorum. Yüce rabbimiz biz insanlara akıl vermiş rehber vermiş. ve kesinlikle özgür bırakmış her kişi kendinden sorumludur.dayatmayla zorla yapılan hiçbirşeyin zaten hükmü yoktur ve ayrıca yapılanlar nedir bu böle bir matah gibi övünç meselesi olmaktatıdır. günümüzde. yok namaz kılarlarmış kardeşim neden söylüyosun neden övünüyosun zaten bunu yapmak zorundasın bu senin borcun sana emredilen bu. ben hayvan insan bitki doğa ne varsa yüce rabbimin yaratığı için seviyor ve baktığım herşeyde onun yüceliğini bir kez daha hisediyorum. Çok şey yazmak isterdim ama.Köpek beslemek günah diyenler,gün içinde hiç mi küfür etmiyolar,yalan söylemiyolar,birilerinin arkasından konusmuyolar,birilerine kin gütmüyolar,birilerine yan gözle bakmıyolar,birilerine lakab takmıyolar,birilerini soymuyolar,birilerinin hakkına tecavüz etmiyolar, hiç mi kul hakkı yemiyolar ?
Neden işlenen ya da işlenecek olan günahı kendilerinde değil de hayvanlarda ya da onları koruyup kollayanlarda arıyolar?çok dikkat ederek yaşamaya çalışırım bilmeden yaptıklarım mutlaka vardır ama bilerek yalan söylemem, kimsenin canını yakmam, kimseyi hor ve hakir görmem ne olursa olsun kim olursa olsun herkese gülümser eşit davranmaya çalışırım helal yoldan anlımın teri ile kazandığımla yetinir şükür eder hiç kimsenin hiç bir şeyine yan gözle bakmam istememde, arkadan konuşmam varsa derdim yüzüne söylerim hep, içki içmem, kumar oynamam elimden geldiğince ibadetlerimi zamanında kafam erdiğince yapamaya çalışırım en büyük amacım kızımıda dürüst yararlı herkesi seven dinini bilen bir birey olarak yetiştirmektir.
Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Alıntı ile Cevapla