Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2009, 14:34   Mesaj No:2

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: KUR'AN KAÇINCI SIRADA

İrfan abim hayırlı olsun sizin gibi Kuran'i ilimlere hakim bir abimizin içimizde olması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.İnşaallah sizin güzel Kuran'i İlminizden istifade edenlerden oluruz.

Kuran kaçıncı sırada Allah'ın İslamına göre 1. Halkın,Tarikatların,Ataların mezheplerin,cemaatlerin,Fıkhın vs bunları DİN olarak algılıyanların kategorisine göre 3-4 planda bırakılmış ve hatta KURAN'SIZ bir model alınmıştır.

Asırlardır yapılan İSLAM'i çalışmaların geneli kendi alanları üzere ayırıp incelemeye tutmuşlardır,buda bizlere şöyle bir miras bırakmıştır:
KURAN'SIZ bir SÜNNET
KURAN'SIZ bir HADİS
KURAN'SIZ bir FIKIH
KURAN'SIZ bir AKAİD

Bunlar Müslüman'ım diyenlerin yaşam modeli olarak ele aldıkları.Kavramlar kendi alanlarını ele almışlardır. KURAN'A müracaat edilmesi gereken yerde dahi SAHİH olup olmadığı RAVİ zinciri Metin tenkidi vs kavramlar ile ele alınmış KURAN'A BİLİME vs müracaat edilmediği için fikir ayrılıklarından kurtulamamışlardır.

Bu yetmezmiş gibi bazı SİVRİ AKILLILAR RÜYA KERAMET KEŞF İLHAM ile Peygamber efendimiz ile İstişare ederek KURAN'I devre dışı bırakarak kolayını bulmuşlar direk irtibat kuruyorlar.NEBEVİ SÜNNET dediğimiz Peygamber efendimizin koyma yetkisinde olan SÜNNET'leri dahi Rüya Keşf İlham ile bugün onun adına utanmadan sünnet koymaktadırlar.

Bu saydığım kesimler şu an DİNİ mafyalaştırdıkları gibi CEHALET'lerinden faydalandıkları toplumları da aynı FELAKETE sürüklemektedirler SÖYLERMİSİNİZ BUNLARA göre KURAN kaçıncı sırayı almaktadır:
Alıntı ile Cevapla