Konu Başlıkları: EBUZERAN
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2009, 23:15   Mesaj No:2

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: EBUZERAN

Ebu Zerrin savunduğu daima şu idi:

Ey iman edenler, gerçek şu ki, (yahudi) bilginlerinden ve (hristiyan) rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele. (34)

Ebu zerr Emevi Zalim yöneticilerine karşı daima yaptıklarının gasp olduğunu ve Feyin yalnızca ALLAH’A ait olduğunun hakikatini Haykıran biri olarak Sürgünde Şehadete kavuşmuş biridir.

Allah resulünün dahi lanetlediği MERVAN gibi bir melunu vali yapan Zihniyet sahipleri ile mücadele etmekteydi.O zihniyet sahiplerinin görüşü Her şey devlet için Müslümanlara zorla dayatıldığı dönemde Ebu zerr Her şeyin din için olmasını belirtiyordu.Ne yazık ki O ZALİM yöneticiler saltanat ve rejimleri için Ulul Emr zihniyetini dahi kullanmaktan geri durmayarak saltanatlarına Meşrutiyet sağlam gayesi uğruna her tür ZALİMLİĞİ yapmaktaydılar.Günümüzde aynı şekilde MÜSLÜMAN’LAR üzerinden saltanat kuran Ulul Emr MUAVİYE zihniyetin temsilcileridirler.

Kendi heva ve hevesleri uğrunda Dini alet ederek devam etirmektedirler.Sarıklı Cüppeli takkeli hoca efendiler Fasık olsalar dahi Ulul Emre itaatin vacip olduğunu anlatarak halkı köleleştirmeye devam etmektedirler.

Ama AYETİ KERİME bunu reddetmektedir.
Ey iman edenler, Allah'a itaat edin; elçiye itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah'a ve elçisine döndürün. Şayet Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız. Bu, hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir.
(NİSA 59)


Ebu Zerr şu müthiş sözü o tür kesimlere cevap niteliğindedir.

"Allah marufu emredip onu terkedene ve münker'den sakındırıp onu
yapanlara la'net etsin..."

Alıntı ile Cevapla