Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2009, 23:49   Mesaj No:5

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: KUR'AN KAÇINCI SIRADA

Kuran kaçıncı sırada sorusuna geçerken Hangi İslamın bizlere anlatıldığını kendimize soralım?

Bütün Müslümanlar olarak bildiğimiz İSLAM TEKTİR O da KURAN İSLAMIDIR bu sözü kullanmamdaki amaç İSLAM oldukları iddiasında olan ama TEMEL KAYNAK konusunda birbirinden ayrılan anlayışların islamı temsil etmediklerini belirtmek içindir.

Hakikat olan KURANDAKİ İSLAMLA Bidat hurafe ve uydurulmuş atalar dini geleneksel çarpık din anlayışlarını birbirinden ayırabilmemiz için en doğru olanı yani KURAN İSLAMINI seçmek zorundayız.Böyle bir yaklaşım sergiliyemediğimiz an yarısı hakk yarısı batıl olan bir din anlayışı ile karşı karşıya kalırız.

Bu çerçevede bize düşen göre HAKK olanı TEVHİDİ bir inanç ile pekiştirerek Geleneklerin dinine karşı KURANDAKİ dini anlatabilmeliyiz.Günümüzde MÜSLÜMANLARIN bölünüp parçalanmasının ana sebebi TEMEL KAYNAK KURANDAN uzak bir din anlayışı ile yaşam sergilemeleridir.Bizim ölçümüz bu konuda şu olabilmeli Tevhidi bir inanç ile kuşanabilmek için KURAN SAHİH SÜNNET /HADİS ile yolumuzu belirleyebilmeliyiz İşte o zaman Buna Hak yol Olan KURAN İSLAMI diyebiliriz yoksa diğer anlayışlara Atalar dini diyoruz.

Temel kaynak KURAN ile baktığımız vakit HAKK ile BATILI birbirinden ayırmak hiçte zor değildir. İşte bu sebeplerden dolayı KURANIN önüne geçmiş olan (Kurana ters olan yöntem ve uygulamaların tümününün Hatalı yönlerini reddederek) KURANDA hüküm bulamadığımız vakit Hakikatı bulma babında başvurulacak kaynaklar olarak görüp.KURAN islamından istifade edebilmek için bakış açımızı VAHYİN bizden istemiş olduğu KURAN İSLAMINA layık KULLAR olarak yaşayabilmeliyiz.
Alıntı ile Cevapla