Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2009, 12:37   Mesaj No:50

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kayıpkentli: Olayın üniformalara bakan kısmı elbette psikolojinin çok ötesinde Allah düşmanlığı ile ilişkili, tamamen küfür üzerine kurulu. ben olayın bu kısmını konu etmiyorum, zaten bu yön üzerine konuşmayada gerek yok, kafir zaten küfrünün bilincindedir. ona diyecek bir sözümüz olamaz.

Benim konu ettiğim halkın yaklaşımı. Halk geçmişi bilmediği ve resmi belgeleri yegane hakikat olarak düşündüğü ve belli alışkanlıklarnı terk etmek istemediği için onların yaklaşımını psikolojik olarak değerlendiriyorum.

Mesela hafız, kuran eğitimi veren yada cemaatlerde birşeyler yapmaya çalışan, samimi bir mümin olduğuna ve ciddi islami bilgiye sahip olduğuna inandığımız bazı kişilerin olaya faşistçe yaklaştığını görürüz.

Hatta biraz tarihin bu konu ile ilgili görüntüsünede değinirsek, Allah için gözünü kırpmadan canını verebilecek durumda görünen bir çok kişinin Şeyh Said(r.a) en ağır küfürleri ettiğini görüyoruz. bu yaklaşım, hakkında bilgi sahibi olunmayan konu üzerine yorum yapmalarından ve resmi yazılara aşırı güvenmelerinden dolayıdır diye inanmak istiyorum.

Aksi taktirde eğer halk psikolojik değil inanç temmeli bir düşünce ile faşit söylemlere sarılıyor dersek, o zaman halk müslüman değildir, ister hafız olsun, ister islam allamesi münafıktır dememiz gerekir. Bir mümine münafık demekten Allaha sığınırız.
Alıntı ile Cevapla