Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2009, 13:55   Mesaj No:38

sevginin_bedeli

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli

Alıntı:
kıyameri Üyemizden Alıntı
benimde dikkat etiğim şey ise hakkı yılmazın tefsirde ki usulünün çok farklı alışıla gelmişten öte bir yaklaşım ile ayetleri ayetler ile açıklaması ve kur'an i konuların bütünlüğüne yönelik birleştirici yaklaşımıdır sizce bu metod şimdiye kadar niçin takip edilmedi yada bir çok müfessir eserlerinin reklamları her yerde yapılırken neden hakkı yılmazı yeni yeni duyuyoruz?
aslında bu metod yani ayetin ayet ile tefsiri yeni bir metod değilidir. özellikle ibni teymiye, zemahşeri gibi evvel alimlerimiz de bu yöntemi uygulamışlardır. ancak günümüzde bu çalışmayı yapan sayın hakkı yılmaz bey çok ciddi bir şekilde ve gerektiğinde kelime bazında bu metodu uygulamaktadır. dolayısıyla ortaya çıkan eser gerçekten oldukça makul ve değerlidir. aslında bu şekilde çalışmaları olan sadece hakkı yılmaz bey değildir. bu anlamda ciddi çalışmaları olanlar içinde mustafa islamoğlu, ihsan eliaçık, ahmet baydar, ekrem baytap gibi bir çok günümüz alimi mevcuttur. elbette has olan her zaman azdır...
insanlar sadece allah rızası için çalışmalar yapınca emeğinin karşılığını da sadece allahtan bekler nitekim hakkı yılmaz bey yazdığı tefsir için hiçbir telif hakkı talep etmediği gibi bütün çalışmalarını internet ortamında tüm insanlığın hizmetine karşılıksız olarak sunmaktadır. bu anlamda bu çalışmlaradan insanları haberdar etmek bir yerde bizim de sorumluluğumuz dahilindiedir diye düşünüyorum. rabbim çalışmalarının ecrini ihsan eylesin.