Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Eylül 2009, 23:25   Mesaj No:5

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: 39. Haftanın Misafiri : Algı Bilgelik

Arkaaşler teşekür ederim ikinci kez haftanın misafiri seçmişsiniz, eksik olmayın.

Yağmur'un sorusunun Cevabı: Uzun süredir yoktum, 5 aylık bir teftiş dönemi yaşadık. teftiş ruhu hakkında size bazı bilgiler vereyim.
Birincisi, müfettişler sadece senin alanınla ilgili soru sormazlar, cevap verebileceğin her alanla ilgili soru sorarlar. mesela ben harita kadastro mühendisiyim, bana sadece tapu, kadastro, imar, kamulaştırma, eksperiz gibi konuları sormaları gerekirken, hukuk, ihaleler, tescilli tarihi eserler gibi bir sürü benle alakası olmayan soru sordular. eğer cevap vermeyip bilmiyorum derseniz sormaya devam etmezler, ama siz cevap verdikçe onlar sorarlar ve sorduklarından da sizi sorumlu tutarlar. mesela davalar ile ilgili bir sürü şeyi bana göndermişler ve neden yapılmadı deyip beni çalışmıyor göstermeye çalışmışlar. oysa bizde hukuk serviside var.
Demekki müfettişlere verilecek en iyi cevap bilmiyorum demekmiş, onu öğrendim.

İkincisi uzun konuşmamalısınız, sorulan soruları en kısa şekilde cevaplamaya çalışmalısınız. yorum yapmamalısınız. yorum yaptığınız anda, bu adam bu işleri yapabilecek durumda iken yapmamış deyip suçlarlar seni. o kadar çok bunalmıştım ki, gidipbir hakime danıştım ne yapayım diye. hakim bana soruları kısa cevapla dedi, mümkün olduğu kadar derine inme demişti ama ben bu iş için çok geç kalmıştım.

Üçüncüsü çok fazla yorum yaptığınızda, sizi diğer kurumlardan gelen cevaplardan bile sorumlu tutarlar. mesela bana kadastro ne biçim cevap yazmış diye çıkışmışlardı, arayıp nasıl bir cevap göndereceklerini anlatman gerekirdi derler. gel gör ki, ben yorum yapmadan duramıyordum ve tabiiki sorumluluklarda üst üste yüklenmişti.

Dürdüncüsü cesurca davranmanız gerekir, müffetişe çıkış yapmanız gerektiğinde çıkış yapmalısınız ama bu durum onların size tavır almasına sebep olabilir ve size hiç işe yaramayacak çalışmalar yükleyebilirler. bana yaptılar. fakat siz yinede cesur davranın.

Beşincisi kurum müdürünüzün müffetişlere ve genel müdürlüğe karşı sizin yanınızda yer almasını sağlayın, gerekirse konuşun, gerekirse sert çıkın.

Altıncısı özür dilememeniz gereken bir işte kesinlikle özür dilemeye kalkmayın. mesela genel müdürlük telefon edip falan yazıyı yanlış yazmışsınız, ikinci bir yazı yazarak hatanızı düzeltin dedi.ama bu hata benden kaynaklanmamıştı. bende demimki, ben elimden gelen gayreti gösterdiğim halde birde özürmü dileyeceğim, ben özür dilemem dedim. hatayı kendileri düzeltiler bana bırakmadılar.

Yedincisi sizden gece gündüz çalışıp falan hatayı gidereceksin derlerse, eğer hatanın kaynağı siz değilseniz uygun bir dille hayır deyin. Böyle bir sorunumuz olmuştu ve gece gündüz 3 ay çalışsak işi sonuçlandıramazdık ve hatada benden kaynaklanmamıştı. bir grup seçip çalışmaya başlayın, ne yapın edin bu işi bitirin dediler seçtikleri gruba. bende grup arkadaşlarıma bu hatanın kaynağı ben değilim ve günlerimi başkasının hatasını düzelteceğim diye heder etmem dedim. sonra çalışma yapılmadı. şimdi iş daha kolay bir işlemle hal edilecek.

bütün bunlara rağmen ben yeterli cesareti gösteremediğim ve müffetişlerle ters düşmemem gerektiğini düşündüğüm için sonuç benim için pek iç açıcı olmadı.

kısacası forumdan uzakta iken edindiğim tecrübeler bunlar.