Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Eylül 2009, 01:28   Mesaj No:2

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: İŞİTTİK, YA İTAAT ETTİK Mİ?

Bundan sonra mü-min bir erkeğe ve mü-mine bir kadına düşen tek görev ise “işittik ve itaat ettik” demekten başka bir şey değildir.


Fatih abim Kaliteli Kuran'i paylaşımlarınız hayatınızın yansımasıdır Kuran'i ilimlerde çalışmalarınızı takdir ediyorum:

İşittik ama nasıl işittik bunu bilmek lazım,Kimden işittik KURANDAN mı! Peygamberden mi! Sahabelerden mi! Alim vasfına sahip Alimlerden mi! Bunlardan İşittiklerimiz amenna.Lakin bunların dışında kalan Atalardan,Sömürücü Din simsarlarından,Dini tahrif eden kesimlerden,Hurafe ve Bidatleri din olarak sunanlardan İşittiğimizi KURAN mizanına vurmadıkça İtaat etmemiz AKLIMIZI kullanmadığımızı gösterir.

Günümüz İSLAM aleminde her duyduğunu kabul eden Milyonlara rastlamak mümkün Şöyle bir söylem ile kendilerini korumaya çalışırlar ŞEYHİM dedi Abiler dedi Hocaefendiler dedi vs. Bunların dediklerinin Kuran'a ne kadar uygun olduğunu araştırmak hiçte zor değildir .Çünkü ALLAH'U Teala ayeti kerimede AKLETMEZMİSİNİZ emri bizlere örnektir.AKLETMEYEN bir toplumun yeniden KURAN'İ bir yaşamı benimseyebilmesi için, SÖZÜN nerde nasıl kullanılması gerektiğini bilmek zorundayız Biri sirke satar Tatlı dili ile biri bal satamaz Çünkü neyi nasıl nerde kullanacağını bilmediğindendir.

Bizlere düşen görev USLUBUMUZU KURAN'İ bir çizgi metodu ile düzeltebilmektir.Allah bizleri İşittik ve İtaat ettik diyen SALİH zümrelerden eylesin.İŞİTİP İTAAT etmek KURAN'A PEYGAMBERE uymaktır.
Alıntı ile Cevapla