Konu Başlıkları: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2009, 23:46   Mesaj No:21

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı

Muaviye ve İCRAATLARI Kuran’a Sünnete uygunsa bir şey demiyorum artık:

Muaviye dönemimin icraartlarından başlayalım Sünni Ulemaya göre Çünkü Bazı Arkadaşlar yaptıkları Tarikat Şirklerini görmedikleri gibi Şia ya da İsrailden daha Aşşağıca bakanlara yönelik bu Yazıyı yazıyorum Kendisinde böyle bir hastalık olmayanlar Kardeşlerimdir:

Muaviye döneminde İdarenin başka bir uygulaması Tuleka dediğimiz kesimden olmadan önce Ebu Süfyanın sümeyye ile Zina sonucu doğan Ziyad bin ebih (El askeri hasan b Abdullah b.sehl kitabul evail Beyrut) Siyasi entrikalar ile Muaviyenin nesline ilhakıdır.

Şimdi Peygamber efendimizin bu konu ile ilgili hadisi: Çocuk kimin yatağında doğduysa ona aittir.Hadisine aykırıdır:Zira İslam hukukuna göre Nesil ancak nesepte şüpheye yer vermeyecek şekilde Nikah akdi vasıtasıyla eşlerin birleşmesinden meydana gelendir.
(Aşur Mathir İslam hukuku felsefesi İstanbul)

Emevi iktidarı belli bir kabile iktidarı olup kabileci bir karaktere sahiptir. Saltanatla yönetilen iktidarın siyasetinde esas belirleyici ise ÖRFİ hukuktu.
(Buhari ahkam -Malik bin nebi-İbnul esir kamil vs)

Şimdi Muaviyenin kendi adına uydurduğu Hadisleri ele alalım:
1:Muaviye Resulullah ile cennete gidecekti
(Zehebi Nübela 3 cilt 131 sayfa)
2:Hz peygamber muaviyenin başkasının hidayetine vesile olması için Allahtan niyazda bulunmuştur.(Tirmizi Menakıb 147 İbnul esir Caiul usul min Ehadisir Resul 1 cilt 12.bölüm)
3:Muaviye vahyi yazacak emin kişilerden biri olduğu için Cebrail gelip Vahyi ona teslim etmesini istemiş Ayetel kürsiyi yazıp harekelemesi için Muaviyeye Kalem hediye etmiştir.
(Zehebi Nübela 3.cilt 129 sayfa)
4:Resulullah Muaviyeye ‘’İdareci olursan halka iyi davran’’ Demiş! Ve onun ilerde Saltanatını kuracağına işaret etmişşşş(İbn esir el bidaye 8 cilt 120 sayfa)

Muaviye ile ilgili bu rivayetlerin içerikleri senedleri ve vurüd zamanları nitelik olarak sahih hadislere uygunluk teşkil etmemektedir.Bu rivayetler hadislerin henüz tedvin edilmediği ve siyasi mücadelelerin sürmekte olduğu dönemim ürünleridir.
(Cabiri siyasal akıl 592-593 Ahmed emin Fecrul İslam 313-315 )

Muaviye medinede yaptığı konuşamada onlara rağmen iktidara geldiğini
(İbni Abdirabbih 4 cilt 82)
ve Medinelilerin osmanın katilleri olduğunu belirtmiştir.
(İbnul esir kamil 3 cilt 229)
Haccac ise şehir sakinlerini bölücü ve fitne ehli olarak niteledikten sonra oda Medinelileri hz osmanın katilleri olarak suçlayıp Cabir b.Abdullah Enes b Malik ve Sehl b.said gibi şehrin alim ve ileri gelenlerinin ellerini kurşunla mühürletmiştir.
(İbunl esir Kamil 5.cilt 26 sayfa Atvan el firak 62)
Alıntı ile Cevapla