Konu Başlıkları: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Eylül 2009, 00:46   Mesaj No:30

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı

şartlanmış yapı demişken empati yapabilmeni temenni ediyorum. Ayrıca karşısındaki insanı şartlanmış yapıda görmekde; şartlanmış yapının özelliklerindendir..

Şartlanmadan şartlanmaya fark var bunu belirteyim Bir hakkı görmek var İki Hakkı gördüğü halde ayak diremek var.Bu ikisinin arasında kalmakta ap ayrı bir boyut.

Diyorsun ki sen delil getirsen bende getiririm ve neticede bu boş konuşmaların bana zararı olacak.

O halde boş konuşmaya son vermek durumundasın. Burası genele açık bir forumdur. Sana göre zalim olanlar başkalarına göre alim olabilir. İllaki öfkemi nefretimi kusacağım diyorsan bunun yerı genel forum değil birebir özel konuşmalardır.

Özele demişsin ben varım sade seninle konuşacağız ve vardığımız neticeyi kimin haklı kimin haksız olduğunu yayınlamaya söz veriyormusun

Mümin olmanın özelliklerinden biriside başkaları için değerli olan insanlara alalen hakaret etmemektir...

Eğer Zalim olan birine Zalimdir denilmeyecekse o zaman bizler kime hizmet ediyoruz:Belamların bir özelliğide Hakkı saklamaktır.Bu duruma düşmekten ALLAH' a sığınırım.

Bunun en güzel örneklerinden biriside ;

Peygamberimiz (s.a.v) eshabına İkrime(EBU CEHİLİN OĞLU) sizin yanınıza mümin ve muhacir olarak geliyor. Sakın onun babasına kötü söz söylemeyin. Çünkü ölüye kötü söz söylemek diriyi rahatsız eder. Ölüye bir şey erişmez. buyurdu.

Evet Allah resulu bir kafir için bunu demişse sizin müslüman olan birine; ona değer verenlerin karşısında hakaret etmeniz islamla ne kadar bağdaşıyor...

O zaman ALLAH resulünün münafıklar hakkında bildirdiği özellikleri bizler nasıl anlayacağız .islam dinine fiitne sokup Menfaatlerini gözetenleri nasıl bileceğiz.Şu noktada sana bir hatırlatma Şia da İmamları günahsız görme mevzuu var şimdi bende kalkıp onlar gibi Evet masumdurlar desem Kendim ile çelişirim Çünkü Kuranın ruhuna ters bir söylem İşte kim olursa olsun eğrisinide doğrusunuda Haykırabilmek İMANDANDIR bunu görmek lazım Asa bey:
Alıntı ile Cevapla