Konu Başlıkları: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Eylül 2009, 01:00   Mesaj No:33

asa

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:asa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9154
Üyelik T.: 12 Temmuz 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı

Mevlüt kardeşim. Senin bazı sahabelere zalim demenın nedeni:

Okumuş olduğun bazı kaynaklardandır. Sen bu kaynakları kesin doğru olarak kabul etmişsin. Senin doğru olarak kabul ettiğin değerlerin tam aksi şekilde yazılmış başka kaynaklarda var. O kaynaklara inananda var senin okudugum kaynaklara inananda var. Her iki zıt kaynak içinde kimse çıkıp yüzde yüz doğrudur diyemez.

Neticede 1400 sene önce olmuş olaylardır ve olaylar bizlere sadece kitaplar vasıtasıyla ulaşmıştır. Biz o olaylar orda cerayan ederken henuz ruh alemındeydık. O olaylara tanık olanlar; sonraki nesle aktardi; sonraki nesil bi sonraki nesle; arada kitap yazanlar oldu; kitaplar sonraki nesiller tarafından tahrip edilip içeriği değiştirildi.

Anlatmak istediğim 1400 sene önce gerçekleşmiş bu olayları yzde yüz şu şekilde olmuştur diye ne sen ispatlayabilirsin nede ben ispatlayabilirim. Değişmemiş olan tek kaynak Kuran dır. Ve kuran sui zanı yasak eder. Ama kötü niyetlide olsa biri hakkında yapılan hüsnü zan da hesap yoktur. Bu durumda ölüp gitmişler için zalim demek sizin imanınızı artırmayacağı gibi amelinize arttırmaz. Ama yanılıyorsanız bu size günah olarak yazılır.

Msn de tartışma olayına gelince; benzer tartışmaları sayısını unutacak kadar çok yaptım. Neticede herkes kendi doğrularından taviz vermeden ayrıldı.
Alıntı ile Cevapla