Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2009, 20:04   Mesaj No:7

asa

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:asa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9154
Üyelik T.: 12 Temmuz 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Forumdaki uzun yazıların okunması

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Hakkı yılmaz hakkında sizin görüşünüze göre sapmış olarak görmeniz Onun öyle biri olduğuna delil olmaz.Çünkü toplumun genel yapısını incelediğimizde ''Benim fikrimden olmayan'' Hemen modernist sapmış vs olarak nitelendiriliyor .Hakkı yılmazın ortaya koyduğu KURAN tefsiri ayeti ayet ile tefsirdir günümüze kadar ulaşmış olan Tefsirler arasında ilk defa bu formül ile yapılmaktadır.Zemahşeriyide benimsemeyenler genellikle Akli tefsir olduğu için karşı çıkmışlardır.Hakkı yılmaz kusursuz değildir yalnız Çalışmaları İsrailiyattan uzak delilleri ile sunmuş Allah kendisinden razı olsun en çok faydalandığım kişilerden biri....
Hakkı yılmaz tamamen aklı bir tefsir yazmıştır. Tefsirini her daim akla mantığa uygun hale getirmek için çok uğraşmıştır..

Öyleki Hz. Süleyman'ın a.s kuşlarla ve diğer canlılarla konuşamadığını. Sadece onların hareketlerinden neler anlatmak istediğini anladıgını beyan etmiştir. Örnek olarakta günümüz insanlarının köpeklerin yunusların hareketlerinden ne anlatmak istediklerinin az çok anlaşıldığını beyan etmiştir.

Yine karıncaların çekilin süleyman ve ordusu sizi ezmesin ayetinde.Aslında karınca değil o yörede yaşayan insanların kastedildiğini yazmıştır.

Yine Hz. Süleyman'ın as. vezirinin bi anda belkısın tahtını getirmesi olayınıda; tahtın getirilmesi demek o ülkenin fethedilmesi demektir diye beyan etmiştir.
Dolayısyla Kuran da geçen bu gibi mücize anlatan ayetleri mücize değildir şöle böle olmuştur diyerek beyan etmiştir.

Kuran sadece akla hizmet eden bi kitap değildir. Kuran akla mantığa ve kalbe hitap eder. İman bile akılla olmaz kalple olurken Kuran'ın tamamen akılla yorumlanması bana terstir, benim itikadıma tersti. Alan alsın bana göre sapmıştır( sapmışdan kastım sapık yada sapkın değildir)
Alıntı ile Cevapla