Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Aralık 2009, 22:17   Mesaj No:23

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart RE: 48.Haftanın Misafiri Haluk Gümüştabak

Değerli arkadaşım benim en çok korktuğum şey ayetleri araştırırken onu gerçekten Rabbin söylediği gibi mi bizlere aktarıyorlar ondan çok korkuyor ve dikkatle en az beş altı meale bakıyorum. Bende sizin gibi bu ayeti anlamaya çalışırken sizin söylediğiniz gibi açıklanan, Sayın Ali Ünal Beyin mealinde de gördüm bu açıklamayı fakat diğer birçok meale baktığımda kesinlikle böyle bir ayrım yok. Burada ne yazık ki etki altında kalınarak ilaveler yapılmış bakın bazı meallerden örnek alalım.
Maide 1:

Ali Bulaç: Ey iman edenler, akitleri yerine getirin. İhramlı iken avlanmayı helal saymaksızın ve size okunacaklar dışta tutulmak üzere, hayvanlar size helal kılındı. Şüphesiz Allah, dilediği hükmü verir.


Diyanet Vakfı: Ey iman edenler! Akitleri(n gereğini) yerine getiriniz. İhramlı iken avlanmayı helal saymamak üzere (aşağıda) size okunacaklar dışında kalan hayvanlar, sizin için helâl kılındı. Allah dilediğine hükmeder.


Elmalı Hamdı Yazır: Ey iman edenler, sözleşmelerinizi yerine getiriniz! İhrama girdiğinizde avlanmayı helal saymamanız şartıyla size, şu okunacak olanların dışındaki hayvanlar helal kılındı. Şüphesiz ki, Allah istediği hükmü koyar.


Süleyman Ateş: Ey inananlar, akitleri(zi) yerine getirin. Size oku(nup açıkla)nacak olanların dışında kalan hayvanlar sizin için helal kılındı. Yalnız ihramda iken avı helal saymamak şartıyla. Allah, istediği hükmü verir.

Tehlikenin vahameti o kadar büyük ki düşündükçe ürperiyorum. Rabbim yardımcımız olsun