Konu Başlıkları: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2009, 11:39   Mesaj No:2

ukba yolcusu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ukba yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2923
Üyelik T.: 06 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 82
Konular: 13
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu

İnandığınız değerler, insanlığın değişmez değerleridir.. Onlara hakaret edildiğini gördüğünüz zaman, gücünüz neye elveriyorsa o şekilde protesto ediniz ..İnandığı değerlere hakaret edilmesini sineye çeken insan, haysiyet ve şereften yoksun insandır..

Celadetli olunuz ..Asrımızın en büyük eksikliği celadet yokluğudur.. İlim celadetle taçlandığında fazilettir.. İnandığı değerler uğruna yeri gelince Sokrates gibi baldıran tasını tepesine dikemeyenler, ilimlerinin ve imanlarının namusunu feda etmişlerdir..

Geçim ehli olunuz ..Dirliksiz olmayınız ..Birlikte yaşadığınız insanlar sizinle birlikte olmanın tadına doyamasınlar.. Onlara "illallah" çektirmeyiniz ..Sizinle bir müddet birlikte yaşayanlar o anları hayırla yâdetsinler.. Etrafındaki insanları kırıp geçirenler, ömür boyu dost kıtlığı çekmeye mahkûm olurlar..

İnsanlarla muamelenizde haşin ve gaddar değil, müşfik ve mülayim olunuz.. Kahır çekiniz ki kahrınız çekilsin "Sıkıntıya gelemeyen" dünyada yaşamamalıdır.. Mü'min olmak "sıkıntıya gelememek" değil "sıkıntıya aday olmak"tır ..İncitmemekten daha önemlisi incinmemektir ..Bunu becerebilen ancak kâmil bir ahlâka sahip olan insanlardır.. İncitmemek her kişi kârı, incinmemek ise er kişi kândır..

Fedakâr ve vefakâr olunuz.. Mü'minler birarada yaşamaya mecbur ve mahkûmdurlar.. Birarada yaşamanın olmazsa olmazı "fedakârlık"tır ..Hiçbir şey bedelsiz değildir.. Hele dost kazanmak hiç Kardeşini nefsine tercih etmek "îsâr"dır ..Îsâr sahibi olabilmek, erdemlerin en yücelerindendir..
Alıntı ile Cevapla