Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Aralık 2009, 21:19   Mesaj No:10

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: VEKALETEN HACCA GİTME KONUSU VE KURAN.....

Fecr kardeşimizin yönlendirdiği yazıyı okudum, kesinlikle katılıyorum Kuran ne fizik, kimya kitabıdır nede ilmin öğrenileceği bir kitaptır. Kuran bir insanın insan gibi yaşayıp, yaşadığı mucizenin ilmine varmak için çaba göstermenin yolunu öğretir. Yazıda söylendiği gibi hidayet kitabıdır. Kuran adam gibi adam olmanın yolunu öğreten, yaratıcına saygının yolunu gösteren insanın kullanma kılavuzudur. Kullanma kılavuzu bedenin nasıl kullanılacağını ve bu bedenin yaratıcısına nasıl kulluk edileceğinin apaçık delilleridir. Eğer bu kitap bedenin kullanma kılavuzu ise bu kitapta kulluk adına görevimiz apaçık yazılıdır.

Kuran yazılı bir kitap olarak değil, vahiyle indirilmiş daha sonra yazılı hale gelmiştir. Bu vahiy de geçen her şeyin yazılı olduğu sözlerin bir kısmı yazıda söylendiği gibi rabbin katında olan kitaptan bahsettiği gibi, bizleri din ve iman adına her şeyin olduğu sözlerde bizlere vahiy yoluyla indirilen Kuran için söylenmiştir. Dikkat edin her şey sözünden bizlerin kulluk adına yapacağımız, sorumlu olduğumuz, imtihan edileceğimiz her şeyden bahsediyorum. Namaz kıl, oruç tut, zekât ver, hacca git diyen rahman, tüm bunların nasıl yapılacağı konusunda her şeyi kuranda yazmıştır anlamını taşıyor. Yoksa elbette Kuran ne fizik kitabıdır nede matematik. Bunlarla da ilgili hiçbir şey bulamayabilirsiniz, ama dikkatli okursanız size her konuda ipuçları verebilir.

Fecr kardeşim çok güzel bir soru sormuş bana.(İnsanların ibadet, muamelattaki uygulamalarının ayrıntıların hepsini Kuran’da mı aramalıyız?) İslam âleminin en büyük sorunu bence bu soruya doğru cevabı bulamamasından doğuyor. Gelin birlikte düşünelim ve diyelim ki; kuranda aramayalım. Peki, nerede arayalım? Peygamberimizin sünnetinde arayalım diye bir cevap verelim. Tamam, arayalım ve günümüzde dört hak mezhep olarak kabul edilen mezheplere bakalım o zaman. En önemli konular olan namaz, hac ve diğer konularda onları incelediğimizde hiç birisinin aynı konuda uzlaşamadığı ya da aynı şeyleri kabul etmediğini görüyorsunuz, kuranın apaçık bahsettikleri dışında. Hatta Kuranda hükmü açıkça belirtilmesine rağmen sırf peygamberimizin hadisidir diye inandıkları için kuran ayeti görmezden gelinmektedir, bazı konularda. Mezheplerin çok acı bir gerçeği de yazmaya bile korkuyor, ürperiyorum. Hadislerin kuran ayetini nesh ettiğine yani hükmünü ortadan kaldırdığına inanılıyor. Sizce bu yolla mı İnanç ve iman konularında detayları bulmalıyız? Bu garanti bir yol mu? Ya da hangi mezhebin detayları gerçekten peygamberimizin uyguladıklarıdır bunun garantisini kimler verebilir bizlere? Bence bir yanılgımız var. Yoksa iman adına her detay kuranda varda, bizlere öğretilenleri kuranda bulamadığımız için mi kuranda her detay yoktur diyoruz? Bu soruyu kendimize hiç sorduk mu? Hatırlayalım Allah oruç konusunda birçok detay vermiş ve ne zaman başlayacağımız ve bitireceğimizi anlatmış bizlere. Oruçlu iken yemeyip içmeyip cinsel ilişkiden uzak kalmamız gerektiğini söylemiş, hatta daha önceki topluma yasak olan oruç akşamlarında artık cinsel ilişkiyi serbest bıraktım demiş. Sizce bunlar çok açık detaylar değil de nelerdir? Haç konusunda o kadar detaylar vermiş ki rabbim, haram aylarda kim haccı kendisine gerekli kılarsa diyerek haram ayların hac ayları olduğunu söylemiş ve orada neler yapacağımız konusunda çok ince detaylara bile girmiştir. Daha da ileri gidip sakıncası olmayacak ama bizlere bırakılan sefa ve Merve tepelerini de isteyen ziyaret etsin demiş. Tıraş olunacağı burada cinsel ilişki olmayacağı, kurban kesileceği ne kadar zamanda ziyaret yapılacağı apaçık söylenmiş. Düşünebiliyor musunuz şeytan taşlama ve de Hacerül Esvet taşından bahsedilmiyor diye, bakın her şey yazmıyor kuranda dememiz ne kadar akılcıdır sizce? Kuranın en çok bahsettiği namaz konusuna gelelim. Diğer ibadetler hakkında onca açıklama, izahat ve detay veren rabbim acaba namaz konusunda kuranda detay vermemiş midir dersiniz? Yoksa bu konuda da aslında detaylar varda, bize öğretilenleri kuranda bulamayınca, bakın namaz konusunda kuranda detaylı açıklama yoktur diyor olmayalım sakın? Allah izin verirse o konuda da konuşmalıyız, ama önce bu soruyu kendimize sormalıyız. Rabbim sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim, bu kitaptan sorumlusunuz Kuranın ipine sarılın diyorsa, bu kitapta her açıklama mutlaka vardır arkadaşlarım. SELAMETLE
Alıntı ile Cevapla