Konu Başlıkları: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2009, 11:20   Mesaj No:7

ukba yolcusu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ukba yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2923
Üyelik T.: 06 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 82
Konular: 13
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu

Bilmukabil kardeşcağazım..
____________________
İradeli olunuz ..Biliniz ki nefsin, heva ve heveslerinin dizginidir.. irade İradesine sahip olamayanlar, heva ve heveslerinin kulu, arzu ve tutkularının esiri olurlar ..Tutkularınız bileğinize kelepçe, boynunuza zincir, ayağınıza prangadır..

Hiçbir şeyin tiryakisi olmamaya dikkat ediniz..Tüm tiryakilikler ve "koliklikler" birer tutkudur ..İradeyi zaafa uğratırlar.. Bazı şeyleri kullansanız dahi tiryakisi olmamaya özen gösteriniz ..Tiryakilik, kişiyi tiryakisi olduğu şey konusunda irade zaafiyetine götürür.. Tutkuya dönüşen her heva kısa zamanda "ilah"laşır ..Kur'an'ın "hevasını tanrı edineni görmedin mi?" buyurduğu gibi o da tutkusunu tanrı edinir..

Mütereddit ve şüpheci olmayınız ..Hele hele kişinin inandığı değerlerde tereddüt etmesi bir akide zaafıdır.. Kötü karar her zaman kararsızlıktan iyidir.. Bir iş yapmaya azmetmişsen "Allah de, gerisini bırak" Yine Kur'an'ın dediği gibi "Bir işe azmettinse Allah'a dayan ve yürü" "Allah kuluna yetmez mi?" Hz Ali'nin dediği gibi; "sen değil dağlar sallansın", sallandı da Çünkü vahiy gibi dağlan toz-duman eden bir ilahî sorumluluk insan olarak senin omuzlarındadır..

"Gevşemeyiniz, üzülmeyiniz ..Eğer inanıyorsanız, mutlaka siz üstünsünüz" ..Eğer doğru olduğundan eminseniz "bismillah" deyip yürüyünüz ..Arkanızdan kimlerin gelip-gelmediği önemli değil.. Hz İbn Mes'ud'un dediği gibi "cemaat, hak üzere olandır, isterse bir kişi olsun"..
Alıntı ile Cevapla