Konu Başlıkları: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2009, 11:22   Mesaj No:9

ukba yolcusu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ukba yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2923
Üyelik T.: 06 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 82
Konular: 13
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu

Bir mü'minin size karşı yaptığı hatayı küçük, sizin başkalarına karşı yaptığınız hatayı büyük görünüz.. Başkalarının size yaptığı iyiliği büyük, sizin başkalarına yaptığınız iyiliği küçük görünüz ..Bu meziyettir.. Şeytanın dürbünü vardır ..Kardeşiniz size karşı bir hata yaparsa ya da siz başkalarına ikram yaparsanız, şeytan dürbününün büyülten tarafını gözünüze dayar.. Yok eğer kardeşiniz size bir iyilik yapmış ya da siz ona karşı bir hata yapmışsanız, bu kez şeytan dürbünü ters çevirip küçülten tarafını gözünüze dayar ki senin karşı tarafa yaptığın hatayı ya da karşı tarafın sana yaptığı ikramı küçük göstersin..

Şeytanın dürbününü aradan kaldırınız ..Olaylara en azından çıplak gözle bakmayı deneyiniz.. O zaman vardığınız sonuçların ve hükümlerin abartılı olduğunu hayretle göreceksiniz..

Faal olunuz.. Uyuşuk ve pısırık olmayınız.. İyi biliniz ki tarihi, kalabalıklar değil, her toplumun içinden çıkan faal ve çalışkan insanlar yazmaktadır ..Siz de insanlık tarihi içerisindeki rolünüzü Yaratıcınızın sizin için yazdığı senaryoya uygun olarak oynayınız..

Edilgen değil etken olunuz ..İslami olmayan ortamlarda etken olamıyorsanız hiç olmazsa yalıtkan olunuz.. Unutmayınız ki Müslüman, içine girdiği ortama uyan değil, ortamı kendi inancına uydurandır..

Allah için bir hizmet verileceği zaman ilk atılan gönüllü siz olunuz.. Ancak ödül dağıtılacağı zaman, hediye verileceği zaman ilk atılan siz olmayınız ..Rableri için çalışanlar, O'nun katında en güzel ödül ile ödüllendirileceklerinden emin olmalıdırlar..
Alıntı ile Cevapla