Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2010, 16:55   Mesaj No:15

kocaklar

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kocaklar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1150
Üyelik T.: 01 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 70
Konular: 8
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar''

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Hayırlı olsun kardeşim...

Kuran öncesi dönemde yasayan insanların inançlarının hurafelerle dolu olması, çok tanrılı karmaşık bir inanç sistemine sahip bulunmaları, sosyal ve hukuki anlamda güçlünün haklı olduğu bir zulüm sisteminin hakim bulunması vb. pek çok nedenden dolayı, Kur’an o kültürü “cahiliyye” olarak adlandırmaktadır.

Ali İmran 3/154 Maide 5/50 Ahzab 33/33

Günümüz İslam aleminde bu tür hurafe ve bidatler tanrılaşmış heva ve hevesler ile inşaa edilmiş sistemler adeta İslam toplumunu esir almıştır böyle bir sistemin İslam toplumunu esir almasının ana sebebi ve çözümü ?
Amin insAllah hayirli olur....Cok guzel sorular aldim simdiye kadar...Hurafe ve bidat konusu tum muslumanlari ilgilendirmesi bi konu... bu ahir zamanda mucadele edecegimiz o kadar cok sey varki....İslam dininin kaynakları Kur’an-ı Kerim, Hadis-i şerifler,Kıyas ve İcmadır. Bu kaynakların hiç birinde bidat ve hurafelerin yeri yoktur.
Bidat ve hurafeler; Dinde olmadığı halde, dinin bir kuralıymış gibi gösterilen, aslı ve esası olmadan batıl inançlardır. Bunlardan bir kısmı islamdan önce, bir kısmı da İslam dini geldikten sonra ortaya çıkan inançlarıdır....Müslümanların arasında görülen ve islama uymayan bu inançlar, İslam dininin asıl kaynağından, Kur’an ve sünnetten öğrenmeyen cahil insanlar tarafından ortaya atılmış olduğunu bize göstermektedir. ...Allah (c.c.) dinini tamamladığını söylediği, Peygamber de size iki şey bırakıyorum onlara sımsıkı tutunun ki delalete düşmeyesiniz dediği halde bu insanlar büyük bir cesaretle bu iddiaları öne sürebiliyorlar. Peygamberin getirdiği İslam şeriatı yetersiz geldi de, Allah dinini kemale erdirmedi de bu tip risaleler mi erdirecek. Allah kitabı hakkında onu apaçık indirdiğini bildirdiği halde bu risaleler neyin sırrını açıklıyor? Allah’ın ve Resulünün apaçık beyan ettiği dini sırlar dünyasına gömüp, ondan sonra da bı sırları açıklayan vahiyler aldıklarını iddia ediyorlar.
İnsanları yüzyıllardır peşlerinden böylesine sürüklemelerinin tek nedeni insanların Kur’an ve sünneti bilmemesi ve bu insanları aşırı yüceltmeleridir...

Peygamberimiz (sav) yine ümmetini uyarıyor;
"Her kim bizim bu işimizin (yani dinimizin) içine ondan olmayan bir şeyi yeniden sokarsa (o yaptığı iş) merduddur, başına çalınır"
"Her yenilik bidattir her bidatte sapıklıktır"
Sünnete uyun; kendiliğinizden birşey icat etmeyinBu size kafidir"

Süfyan-ı Sevri nin bid’at konusundaki görüşü:
“Bid’at, şeytan için günahtan daha sevimlidir Çünkü bid’atin tevbesi olmaz Bid’atin tevbesi olmaz demek şu anlamdadır: Bid’atı yapan yapmaya devam ettiği sürece dini bir görev yaptığını düşünür ve bu işi sever Dolayısı ile insan sevdiği bir işten tevbe etme gereği de duymaz” (İbn-i Teymiyye, Takva Yolu,s14)
Bid’atlerden sakınabilmek için Kitap ve Sünneti iyi bilmek, delilli konuşmak ve uygulamaları sağlam bir delile dayandırmak gerekir Teknik bazı gelişmeleri ve dinen bir mahzuru olmayan bir örfü dahi bid’at sayarak hayatı yaşanmaz hale getirmeye hakkımız olmadığı gibi sünneti ortadan kaldıran İslam’ı gayesinden uzaklaştıran adetlere de hoşgörü gösterilmesi mümkün değildir

Kuranı Kerimden uzak kaldığımız müddetçe hurafelere kapılmamamız elde değildir.
İnsanlar istedikleri kadar yırtınsınlar eğerki dayanakları Kuran değilse din hakkında bir geçerliliği olmamaktadır.
Rasulullah sav Kuran ahlakını ve Kuran ilminin en güzel temsilcisi idi.
Onun hal ve hareketleri , sözleri her daim Kurana dayanmıştır.
Asla ve kata kendiliğinden dine bir ekleme yapmamıştır.
Zaten bunu Kuranda açıkça görmekteyiz.....

İnsanlar bazı konularda kendilerine dayanak olarak hadisleri göstermektedirler.Halbuki Kuran dayanak olmadıktan sonra hiç bir hadisin Kuranda bahsedilenler kadar geçerliliği yoktur.Emin olmalıyızki ayetlerdede belirtildiği gibi , Kuran apaçık gönderilmiştir....
Sivrisinekten dahi bahseden yüce Rabbimiz muhim konuları hiç eksik bırakırmı , değil mi ?
Hadisleri kendilerine kaynak olarak kabul edenler ne yazıkki Kuranı ikinci plana koymaktadırlar.Bunun en büyük sebebi ise nefs tir..!

Ben dayanağı Kuranı Kerim olmayan ve islami ilim olduğu söylenen hiç bir yazıyı , açıklamayı dikkate almıyorum.Bu zamanda en büyük dayanağımız Kurandır.Kuranı daha iyi anlayabilmek için bol bol okumamız lazım.Gerekirse arapça öğrenmeliyiz.Ben okuyorum ama anlayamıyorum diyen sadece kendini kandırır..! Ayeti mealde ; biz insana bilmediklerini öğretiriz , buyurulmaktadır.Elbetteki bilmediklerimizi takıldıklarımızı bir bilene sormakta çok muhimdir.Çünki islamiyette bilgi paylaşarak daha kolay anlaşılır.

Zamanımızın ahirzaman olması nedeniyle, asırlardır süregelen İslam Dini içerisine bid’at ve hurafeler sokma gayretleri devam etmekte ve kıyamet gününe kadar da devam edecektir. Bütün bu bid’at ve hurafelerden kurtulmanın tek çaresi; ALLAH’ın ilmine, Resulünün sünnetine ve ALLAH dostlarının hikmetli yaşamlarına bakmaktır,doğru kaynaklardan istifade ederek dinî bilgimizi artırmaya çalışmalıyız...Birer Müslüman olarak bizler Kur’ân ve Sünnet’e göre yaşamaya çalışmalıyız. Hayatımızı muhasebe etmeliyiz. Kur’ân ve Sünnet hakkındaki bilgilerimizi artırarak batıl inançları hayatımızdan uzaklaştırmalıyız. ...