Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ocak 2010, 15:40   Mesaj No:20

esracık

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:esracık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5414
Üyelik T.: 29 Kasım 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 122
Konular: 12
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: KUR'ANDA GEÇEN VELİ SÖZLERİNDEN NELER ANLAMALIYIZ?

Haluk kardeş güzel anlatmmışsınız, allah razı olsun, En üstteki Hz. İbrahim ve babası için geçerli olan ayet'e bir ek daha yapmak lazım diye düşünüyorum;

Bakara 124 'de geçer, Allah ibrahim 'i bir takım emirlerle sınamıştı , o da onları yerine getirmişti, Allah ''SENİ İNSANLARA ÖNDER YAPACAĞIM'' demişti, O da, Soyumdan da önderler yap ya rabbi ''... deyince, Allah; Zalimler benim ahdime erşiemez .. Diye buyurur..

Şöyle bir durum var veli / velayet durumu üzerinde :

1: Veli / evliya yoktur diyemeyiz,onlar vardırlar yanlız günümüzde karmaşık bir durum arz etmektedirler. Her önüne gelen velilik iddiasında bulunabilir. Gerçek velilik, allah'a şirk koşmadan yaşlanan bir ömürdür. Lakin insanın veli olması dini yaşamda ileri derecede güçlü olması , o insana şefaat hakkı vermediği gibi, onun dahi kurtulacagına dair hiç bir garanti yoktur.

2: Mümine düşen şey 3'tür , Kuran_ı kerim baştan sona bu 3 'ü üzerinde kurulmuştur der muhammed kutup :

İman, /Şirk ve şüpheye mahal bırakmadan tam teslimiyet
Namaz
Zekat ve İnfak..

Bu üçünü tamamlamak gayesi ile çalışan her insan mümindir, velidir, yol gösterici bir mürşit, bir öğretmen, bir dosttur. Ama hiç bir zaman veli de olsa hata yapmaz diye bir lüksü yoktur. Çünki onlar da sınava tabiidirler.

3: Allah Tealanın Kainatta geçerli kaunlarından biri ve en kesin olanı da, salihlerin soyundan olsun, veli olsun olmasın hiç kimseye AYRICALIK tanımamaktır. Bakın bakara 124'e yine...

Dua dilencisi kardeş'e :

Kafan karışmasın...
Bu dini anlamaya nereden başlamalı sorusunu sormak lazım ...
Eğer bu dini anlamaya LA İLLAHE İLLALLAH kavramı ve ŞİRK kavramını en iyi şekilde anlayarak başlayanlar, emin olun islami iskeletini en sağlam biçimde inşa ederler, ve la illahe ilallah kavramı üzerinde inşa edilen evler kolay yıkılmaz... Belki zaman zaman eğilir, bükülür ama çökmez..

Halık kardeşim;

Velilik yok, keramet yok dersek en baştan bir sapma açısı ortaya çıkartırız. Ben velilik ve keramet 'in varlığına inanıyorum ve onu şöyle açıklıyorum :

Bir insanı, bataklıktan, zilletten ve yaşadığı hayatın pisliklerinden allah için kurtarıp ona islamın en sağlam kalelerinde barınma imkanı veren her mümin velidir. Onun kerameti budur... Veli dediğimiz insanlar, özel bir iş üzerinde değillerdir. Onlar allah'ın kendilerinden istediği gibi tertemiz fıtratlarına uygun bir gaye ile yaşayarak , yaşayışlarıyla, hal ve tavırlarıyla örnek olmaktadırlar. Onlar, imana erişip Allah'a karşı hep bilinçli ve duyarlı kalmaya çalışan kimselerdir.(Yunus 63)


Teşekkürler
Alıntı ile Cevapla