Konu Başlıkları: Hanımların ailedeki görevleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2010, 23:03   Mesaj No:5

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: Hanımların ailedeki görevleri

"Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır." (Hucurat Suresi, 13)


Nilgün Hocam Hadis olarak rivayet edilenlere kimden olursa olsun Kuran gözü ile bakarım: Kurana uygun ise Peygamber efendimizin söyleyebileceğine kanaat getirebilirim ama yinede kesin gözü ile bakamıyorum çünkü Efendimizden sonra başlayan İç karışıklıklar neticesinde Kuran'a ilişemeyenler İslamın içine ancak Uydurma hadisler bidat ve hurafeler ile girebilmişlerdir.Peygamber efendimize ait olan sözler kesinlikle Kurana uygun sözlerdir İyiliği ve Merhameti emreden bir din olan İslam Kadın veya Erkek ayrımı yapmamıştır Kuran'a göre Takvaca üstünlüğü esas almıştır.

Kuran islamına göre Kadın ve Erkeğin birbirlerine karşı sorumlulukları bellidir.

Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir. İyiliği emrederler; kötülüğe engel olurlar. Namaz kılarlar, zekat verirler. Allah’a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunlara Allah rahmet edecektir. Allah şüphesiz güçlüdür, hakimdir.
(Tevbe 71)

Ve Rableri onların dualarını şöyle cevaplar: "İster erkek, ister kadın olsun, (Benim yolumda) çaba gösterenlerden hiç kimsenin çabasını boşa çıkarmayacağım: (çünkü) hepiniz birbirinizin soyundan gelirsiniz. Zulüm ve kötülük diyarından kaçanlara, yurtlarından sürülenlere, Benim yolumda eziyet çekenlere ve (bu yolda) savaşıp öldürülenlere gelince; onların kötülüklerini mutlaka sileceğim ve onları, Allah'tan bir mükafat olarak, içinden ırmaklar akan hasbahçelere sokacağım: Zira mükafatların en güzeli, Allah katında olanıdır."
(Ali İmran 195)

Kuranın geneline baktığımızda Hitap kadın ve erkeğe eşit şekilde yapılmıştır.Bakış açımız Kuran olunca Rivayetlerin değerlendirmeside Kurana göre olur Allah resulü veda hutbesinde şöyle buyurmaktadır:

Ey İnsanlar

Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız. Onların namus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, aile namusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir.
Alıntı ile Cevapla