Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2010, 12:34   Mesaj No:2

KayıpKentli

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Abdulmelik abi: Gönderdiğin linke baktım. Cumadan döndükten sonra inş incelersin açıklamalarımı. Yazına biraz katkıda bulunmak istiyorum: Lakin KOPY-PASTE yapmayacağım ve bizzat kendi emeğimle yazacağım için lütfen yazının uzunluğuna bakıp, geçiştirmemenizi rica edeceğim.

Giriş cümlesindeki tespit:"İslam Ümmetinin parçalanmasının / mikrop kapmasının,hasta olmasının yegâne sebebi, Batının İslam dünyasına aşıladığı ulusçuluk,namı diğer faşizm mikrobudur".
Bu cümleyi aşağıdaki yapacağım açıklamalardan sonra yeniden kurmanı tavsiye ediyorum.Ya da yerine başka bir tespit.Bu tespit Türkiyedeki muhafazakar zihniyetinin klasik bir ezberinden başka birşey değildir. Biz ise "Pis Batı-Kötü Batı geldi, gül gibi ümmetimizi bozdu" gibi bir bakış açısı ile ANALİZ yapmak suretiyle SEBEB SONUÇ ilişkilerini kurarak ANALİTİK BİR TARİH okuması yapmak zorundayız.Aksi takdirde topu BATI ya atan tüm Tembel reflekslere farkında olmadan katkıda bulunmuş oluruz.Bu girizgahı da senin derdine yanan ve haykırışına katkıda bulunmak isteyen bir kardeşin olarak yazıyorum.

Biz de ki mezheplerin oluşumu kendiliğinden değildir.Mesela bir mutezile'nin oluşumu nasıl ki mürcie ile hariciliğin kapışmasının ortası ise
yani:
Haricilik: Büyük Günah İşleyen sahabeler cehennemliktir,
Mürcie : Büyük Günah İşleyen Sahabeler cennetliktir
Mutezile: Büyük günah işleyen sahabeler: Cennet ile Cehennem arasındadır!
Müslüman Mezhebler tarihindeki sebeb-sonuç ilişkileri ne ise
Batı'daki AYDINLANMA adı altındaki kararmanın da kendisi bu SEBEB-SONUÇlara dayandırılmalı.

Faşizm'de bir şeyin öncesi, sonrası ortası olduğu için Faşizm tek başına günah keçisi olamaz. Zira kürt sorununun temel sebebini Faşizm üzerinden Batı'ya yüklemek, bizi klasik ortalama dinci kafanın dünyayı sittin sene yanılsamasından başka bir yere götürmez.

Yani biz böyle güzel güzel oturuyorduk. Birden birileri "hadi faşizmcilik oynayalım" "getirin bombaları" "nerden başlayalım" "hadi türkiyeden başlayalım" "küürtler pabucu yaarıımm çııık dağlara oynaayalıımm" dediler de ondan birden bire biz böyle olduk, diye başlamadı hiç bir şey.

Batı aynada kendine bakıp: "Madem Batıyım eee o zaman biryerleri Batırayım"

Faşizme dair kısa bir izahla girelim o halde:

1) Kilise= Tanrı'dır Batıda. Katoliklik ve Ortodoksluk mezhepleri Tanrının Hakimiyetini yeryüzünde egemen kılmak ve İsa Peygamberin akidesiyle dünya işlerini yönetmek gerektiğini savunurlar. Tanrı İsa'nın bedeninde Kiliseleşmişti.O yüzden Batı için KİLİSE demek= Ekmek-su-ilaç idi. İnsanların TC kimlikleri gibi vatandaşlık kimlikleri yok idi.

- "Sen kimsin" diye sorduğunuz zaman, size Ali oğlu Ahmet Malazgirt Emrett Gommtanım! diye de cevap vermiyorlardı.Bu sorunun cevabı bağlı/ait olduğu kilisenin adını vermekti.

İşte bu kilise köleliğine 1700 yıllarının 300 yıl kadar öncesinde kanlı hesaplaşmalar oldu Batıda.Kiliseden-Tanrıdan-Kamu Teröründen kurtulmak isteyen bir Burjuva sınıfı insanlara AİDİYET aşılamakla başladı işe. Çünkü aidiyet o zamanlarda İSA EFENDİye ait olanlar ile İSA EFENDİYE karşı çıkanlar arasında taksim ediliyordu. Burjuva sınıfı: Feodal değerlerden ve kiliseden insanları kopartmak istedi: Çünkü Zengin Burjuvazinin çıkarlarına tersti Kilise. Ve Batı Avrupa'da İngizlere: SİZ İNGİLİZSİNİZ, Fransızlara: SİZ FRANSIZSINIZ , Almanlara ise: Siz Almansınız demek suretiyle önce ULUS BİLİNÇ aşılandı. Artık İSA ÜMMETİ adı altında KİLİSE terörüne karşı güçlü bir AKIM başlamıştı: ULUSÇULUK!!!

İŞTE bu Ulusçuluk ilk çıkışı itibari ile: DİN KARŞITI idi, çünkü Dinden-Kiliseden-Tanrıdan çok çekmişlerdi. Ardından DİN KARŞITI ulusçuluğa tepki olarak MUHAFAZAKAR ULUSÇULUK başladı, bunlarda İngiliz-Hristiyan sentezini; Alman Hristiyan sentezini, Fransa-Hristiyan Sentezini savunanlar idi: Bizdeki TÜRK-İSLAM sentezinin ilhamı ve menbağı bu MUHAFAZAKAR ULUSÇULARDIR.

Faşizm: Batının bir karın ağrısıdır.ve Batı da Fazimle hesaplaşmıştır.Mesela Ulusçuluk ALMANYA-FRANSA-İNGİLTERE için uygundu.Çünkü içlerinde başka ırklar ciddi anlamda hem söz konusu değildi, hem de Kiliseden kurtulmaları için bu insanların önce KİLİSE AİDİYETlerini yıkmak yerine BİREY bilinci verilmesi gerekiyor idi.Yani bir insana

-KİLİSEYE MUHTAÇ DEĞİLSİN, ÖZGÜR OLMAK İSTİYORSAN SEN ARTIK BİR ALMANSIN!

deniyordu. İş Bu anlayış bağrında farklı kimlikler barındıran İtalya gibi, Rusya gibi, ABD gibi,Latin ABD gibi yerlerde acı sonuçlar doğurdu.Çünkü İTALYAda herkes İTALYAN değildi.

Faşizmi anlamak istiyorsanız: Onun NEYE KARŞILIK çıktığını iyi bilmek durumundayız.Zira Almanlar bir yandan Fransızlar bir yandan İngilizler bir yandan Hızla İSLAM DÜNYASINI YAĞMALAMAYA giriştiklerinde: İslam dünyası zaten YAĞMALANMAYA HAZIR BİR HALDE ÇOOKTAN GÜZELLİK UYKUSUNA dalmış idi.

Ve Fransa CEZAYİRİ işgal ettiği zaman CEZAYİR İŞGALİNE KARŞI: ALİ ŞERİATİ gibi devrimciler, MASSİGNON gibi hristiyan- GURVİCH VE BERGUE gibi Anarşist Yahudi ve Hristiyan hocaları ile birlikte Üniversite öğrencileri ve bir çok Batılı CEZAYİR direnişinin yanında FRANSA SÖMÜRGESİ karşısında cephelerde savaştılar.

Bunun örnekleri ile doludur Batı!

LİBERALİZM yani serbes piyasa ekonomisi: İNSANLARA ÖZGÜRLÜK sunarken, en çok ta FAŞİST düşüncelere karşı çıkıyor gibi görünürken insanlara MARKETLERİN-TÜKETİM PANAYIRLARININ kapısını açıyor idi.

Yani İnsanlrı artık ÜSTÜN ALMAN İNANCINA SAHİP HİTLER değil de ÜSTÜN TÜKETİCİ İNSANa inanan üstelik FAŞİZM karşıtı LİBERALİZM yakacak idi: Ama Ateşle değil, FAİZ-KREDİ KARTLARI vs dev alış veriş merkezleri ile...


Yani FAŞİZM-ULUSÇULUK; MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİLİK vs bunlar bir sonuçtur.Tüm bu LAİK-MİLLİYETÇİ-DEVLETÇİ unsurlar DİNCİ-İSACI-KİLİSECİ-SKOLASTİK-ALLAHIN HAKİMİYETİNİ YERYÜZÜNDE KURMAK gibi bi DİN KAFATASÇILIĞINA soyunan HRİSTİYAN dünyanın kendi içindeki patlamalarıdır.

NİETZCHE : TANRI ÖLDÜ dediği zaman kastettiği ALLAH ÖLDÜ değil idi. Zira NİETZCHE bundan kastı: KİLİSENİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ DİKTATÖRLÜĞÜ İsasıyla Tanrısıyla İnciliyle Kilisesiyle herşeyiyle ÖLDÜ!! demek idi!
Alıntı ile Cevapla