Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2010, 13:28   Mesaj No:3

KayıpKentli

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Faşizmin arka planı bu iken TC Ulus Devletinin arka planına baktığımız zaman ise

2.Mahmudları, 1, ve 2. meşrutiyet kanunlarını görmeden KÜRT SORUNUNU anlayamayız ve sebebini SAPTIRIRIZ.

Yanlış bir sebebe bağladığımız için de yanlış çözümler üretiriz.

Osmanlı'nın Batı karşısındaki gerileyişi sadece ORDULARININ GÜÇLÜ BATI ORDULARI karşısında yenilmiş olmasından kaynaklanmıyor idi...O bir sonuçtu.

Zira ORDU DEMEK TEKNOLOJİ demektir. Teknoloji ise Bilim demektir. Bilim demek İlim demektir. İlim demek ise İnsan demektir.İnsan demek: İman-Sorgulama-ve Üretim demektir.

Şimdi tersinden gidelim biraz:

İMANI ile dünyayı ve hayatı sorgulayan ve sürekli üreterek kendini yenileyen bir insanın DİNAMİKLERİ ona MADDEYLE kurduğu ilişkinin de seyrini belirleyecektir.

Yani bu insan FOSFORU KEŞFEDER AMA ONDAN FOSFOR BOMBASI yapmaz. Zira İmanı buna izin vermez ama sorgulama ve arayışları neticesinde elde edeceği potansiyeli güce çevirdiği zamanda o güçle düşmanları karşısında da ZİLLETE düşmeyecektir.

Peki 1400 lü yıllarda BİZİM İHVANUS SAFA EKOLÜ VE BİLİM EKOLLERİMİZ İspanyalardan Batı Avrupaya kovalanırken, her türlü teknolojik gelişme yasaklanırken, ALLAHA İNAN GERİSİNE KARIŞMA düşüncesi Saltanat tarafından sürekli dayatılırken, Bilimsel araştırmalar PADİŞAHLARIN SARAYLARIMIZIN kontrolünde hadım edilirken, MELEKLER DİŞİ Mİ ERKEK Mİ diye alimlerimizin tartıştığı bir zeminde BATI KİLİSEDEN semeri boşanmış eşşekler gibi kaçarak dünyayı yeniden TANIMA ANLAMA YORUMLAMA faaliyetlerine girdiği zaman biz ise DÜNYADAN YÜZ ÇEVİREN ONA DEĞER VERMEYEN ekollerimizle köhneyen medreselerlerimizde BİNA okuyo duruyorduk.

O yüzden KÜRT SORUNUN temelinde SADECE BATI VE FAŞİZM yatmaz.Bununla birlikte DOĞU VE SÜNNİLİK-ŞİİLİK; HİLAFET-İMAMET yatar

BATI kiliselerinde MESİH GELECEK VAHŞET BİTECEK anlayışı yerle bir olurken
DOĞU medreselerinde MEHDİ GELECEK HEPİMİZİ GURTARECEK anlayışı hakim olmaya başlıyor idi..

Bakın.Türkiyedeki ALEVİLER ÇOĞUNLUKTA olarak ATATÜRKÇÜ takılırlar? Neden hiç düşündünüz mü? derneklerinde cem evlerinde HZ.HÜSEYİN İLE ATATÜRK resmi yan yanadır? Neden?

Çünkü SÜNNİ OSMANLI Şİİ İRAN la yaşadığı sürtüşmelerde, Alevi anlayışı da göz açtırmıyor ve Alevilere üvey evlat ve potansiyel tehlike olarak bakıyordu. (Haklıydı ya da Haksızdı bunu başka bir tartışma konusu olarak bırakalım.)

ALEVİLER sünni karakterli Osmanlı karşısında ATATÜRKÜN kucağına itildiler ve KEMALİZM e siyaseten sarıldılar.Yoksa LAİK KEMALİZM nasıl oluyor da kendisi bir DOGMA olan aleviliğe bağrını açabiliyor?sakın CHP için ALEVİLER OY DEPOSU OLMASIN!!!
Demekki burda Sünni Muhafazakar zihniyet karşısında BATICI LAİK SEKÜLER KEMALİZM ile DOĞULU, BATINİ,VE DİNDAR ALEVİLİK arasında KİRLİ BİR FLÖRT SÖZ KONUSU!!!

ASIL SORUN FAŞİZMİN BİZİ NASIL KİRLETTİĞİ DEĞİL,
ASIL SORUN BATI RÖNESANSI SONRA ÇIKAN AYDINLANMA İDEOLOJİLERİ KARŞISINDA İSLAM DÜNYASI NEDEN YENİLDİ?

O dönemler M.AKİF ERSOY ne demiş bakalım:
İçeridedir darbe… Dışarıda değil… Asla değil!
Sonra olmaz rastgele dünyada bir şey, böyle bil

‘Gökten gelen bela’ sözünün manası yoktur, herzedir;
En beyinsizler bile istikbali zira kestirir

Gökten inmez bir de hiçbir şey… Bütün yerden taşar
Kendi ahlakıyla bir millet ölür, yahut yaşar


Bu başımıza gelenler ALLAH'tan diyenler ile Bu başımıza gelenler BATI'dan diyen kafalar arasındaki ortak nokta ikisi de sorunu DIŞARIDA aramalarıdır.

O zaman temel soruları şimdi sorabiliriz

1) KÜRTLER bu topraklarda TC kurulmadan önce OSMANLI iktidarı ile bir sorun yaşıyorlar mıydı?

2) 1.meşrutiyet ve 2.meşrutiyetlerde OSMANLININ kıblesi BATI'ya çevrildiğinde ŞEYHULİSLAM BÖÖYYYÜÜÜKK ALİMLERİMİZ ne yaptı?

3) M.KEMAL ATATÜRK tipik bir İNGİLİZ düşünce sistemini aynen OSMANLI BAKIYESİ olan ANADOLU TOPRAKLARINA giydirmeye çalışırken, İSLAMİ DİRENİŞ VE ÜMMET HAYKIRIŞINDA olan gerçek İMAM'ların başına neler geldi?

4) FAŞİZM-MARKSİZM-LİBERALİZM-KAPİTALİZM gibi Batıl İFSAD düşünceleri AYAKTAYDI DA, Sünnilik-Şiilik-Hanefilik-Şafilik- ŞEYHÜLİSLAMLIK- Bilim adamlarımız, Siyaset adamlarımız yani HAKTAN yana olanlar UYUYORLAR MIYDI?

5) HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU İSE: Yani BATILIN varlığı HAKKIN yokluğu ise: BİZ BATININ suçlarına mı bakmalıyız?
Yoksa KİLİSE İBLİSLİĞİNDEN KAÇARKEN MATERYALİST ŞEYTANIN kucağına düşen BATI halkları karşısında BİZİM NEDEN BATI MODERNİZMİYLE HESAPLAŞAMADIĞIMIZA MI?

6) Biz SASANİLERDEN aldığımız SALTANAT ile İSLAMI sasanileştirmiş, BİZANSTAN aldığımız DİN ADAMI-VE KRAL sistemiyle BİZANTİST bir yapıya kavuşturduğumuz yani ŞEYHÜLİSLAMLIK KURUMU İLE PADİŞAHLIK KURUMUNU BİRBİRİNDEN AYIRIP, ŞEYHÜLİSLAMLIK KURUMUNU SARAYA BAĞLAMAK suretiyle 2.bi darbeyi indirmedik mi?

Şimdi hem SALTANATÇI- HEM DE BİZANTİST olan İSLAM DÜNYASI yani OSMANLI güçlü orduları ve dinamik izm'lerle KARŞISINA DİKİLDİĞİ BATI ile hesaplaşacaktı?

Demekki ATATÜRK VE LAİKLİK VE ULUSÇULUK bizi ele geçiren CANAVARIN KUYRUK KISMI: Yani zurnanın son deliği!!!

O halde bu zurna ilk hangi delikte ZIRTlamaya başladı, bunun tespiti ile başlamamız gerekiyor..

Zira SINIRLAR KALKIYOR ARTIK- DÜNYA GLOBALLEŞİYOR- FAŞİZMDE tarihe gömülmeye başladı, dünya birbirini tanıdıkça KÜRT TÜRK ARAP İNGİLİZ kalmıyor.

Artık AZ TÜKETENLER İLE ÇOK TÜKETENLERİN kavgasına sahne olacak bir dünyaya doğru evriliyoruz.

KÜRT HALKI nı artık tehdit eden güç: LAİK ULUSÇU FAŞİST TÜRKÇÜLÜK de olmayacak.

Biz MİKROBU FAŞİZM olarak gösterirken bile mikrop DİN değiştirmiş olarak kanımıza girmeye devam edecek.

ALT KÜLTÜRLER hızla yok oluyor.

BAKIN MALAZGİRTE: Siz doğudasınız ve kürtsünüz. Ne kadar KÜRTSÜNÜZ BİR BAKIN.

Çocuklarınızın bir çoğu KÜRTÇE bilmiyor. Ama bunun acısıyla yanmak yerine İSMAİL YK gibi bir hayat yaşayamanın acısını çekiyor.

Biz Türkler bile ARTIK GERÇEK TÜRK gibi değiliz.Bunun acısını ben yaşıyorum.
Sömürü sadece KÜRTLÜĞÜ TÜRKLÜĞÜ yağmalamıyor. BİZİ DE başkalaştırıyor. Artık KÜRT SORUNU KARŞISINDA DUYARSIZ KIBLESİ AMERİKA OLAN SAMANYOLU TV ler ve bir sürü TÜRK-İSLAM sentezci tarikat cemaat KÜRTLERİ-TÜRKLERİ hançerliyor!

DOĞU ARTIK BATILILAŞIYOR, KÜRTÜ KÜRT YAPAN tüm değerler, AFRİKALIYI AFRİKALI yapan tüm YERLİ değerler ölüyor...

Bu yerli değerlerin savaşını ise bugün LİBERALLER, HUMANİSTLER VE SOLCULAR veriyor.

Bizim İSLAMCILAR ise hala CÜPPELİ-ŞEVKET EYGİ- RADİKALLİK-GELENEKÇİLİK , KIL TÜY SAKAL muhabbetlerinde tüketsinler hayatlarını...

KÜRTLERİ ancak ve ancak TEVHİD kurtarabilir. Yani neyin TEVHİDİ?

Mülk-Emek paylaşımı EŞİT VE ADİL olacak bir GERÇEKLİĞİN SAVAŞI ile
HAK-RABB-İLAH-RAHMAN olan Allah hakikatinin yan yana gelmesi ile...

YANİ EMEK İLE İNSANIN ANLAM ARAYIŞI OLAN İSLAM ARAYIŞI yan yana gelecek.

bu da ancak ve ancak bizden başlayacak...

zira MATERYALİST İDEOLOJİLER
KİLİSE DİN TERÖRÜ
PROTESTAN KAPİTALİST ahlaksızlık BUNLAR İSİM VE ŞEKİL DEĞİŞTİRE DEĞİŞTİRE HER ZAMAN KABİL'İn yanında yer alacaklardır..

ÖYLEYSE HABİL'ler neden uyuyor! ve ÜMMETİN YETİMLERİNİ KABİL'LERİN katliamları karşısında ÖYLE BAĞIRIP ÇAĞIRARAK YA DA SUÇU KABİLLERE ATARAK DA DEĞİL; kendi sistemlerini kurarak, hayatı insanı onun yürüyüşünü güçlendirerek HABİLLERE NEDEN KATILMIYOR?

Bunların heeeeepsinin toplamı
ez-cümle:

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır[/b]. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir. (BAKARA-177)
Alıntı ile Cevapla