Konu Başlıkları: 58.Haftanın Misafiri YitikSevda
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2010, 20:03   Mesaj No:3

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 59.Haftanın Misafiri YitikSevda

'Elife'
Hayırlı olsun


Allah razı olsun

Dünya hayatı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir..

Kur'ani Kerimde dünya hayatı hakkındaki şu ayetleri incelersek bakış açımız ortaya çıkar:

"Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalama', bir süs, kendi aranızda bir övünme (süresi ve konusu), mal ve çocuklarda bir 'çoğalma-tutkusu'dur. Bir yağmur örneği gibi; onun bitirdiği ekin ekicilerin (veya kafirlerin) hoşuna gitmiştir, sonra kuruyuverir, bir de bakarsın ki sapsarı kesilmiş, sonra o, bir çer-çöp oluvermiştir. Ahirette ise şiddetli bir azab; Allah'tan bir mağfiret ve bir hoşnutluk (rıza) vardır. Dünya hayatı, aldanış olan bir metadan başka bir şey değildir." (Hadid,20)

"Onlara dünya hayalının tıpkı Şöyle olduğunu anlat: (Dünya hayatı) gökten indirdiğimiz bir su gibidir. Yerin bitkisi onunla karıştı ve (sonunda bitkiler) rüzgarların savurduğu çöp kırıntıları haline geliverdi. (İşte hayat böyle bir mevsim kadar kısadır. Hayatı yeşerten, kurutan, tekrar yeşertecek olan hep Allah'tır) Allah her şeye kâdirdir. " (Kehf,45)

"Gerçekten dünya hayatı, ancak bir oyun ve tutkulu bir oyalanmadır. Eğer iman ederseniz ve sakınırsanız, O, size ecirlerinizi verir ve mallarınızı da istemez. (Muhammed,36)

Allah, ölümü ve hayatı insanları imtihan etmek için yarattığını şöyle ifade ediyor: "O hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O üslündür, bağışlayandır" (Mülk,2)

"Andolsun, sizi korku, açlık, mallardan canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz; sabredenleri müjdele" (Bakara,155)

Dünya hayatına bakış açım budur:

Evlılık dedıgınızde en önemli ince ayrıntı nedır? Evlılıkde ufak ip ucları lütfen !

Mutluluğu yakalayabilmek

Nefse Karşı Çıkmak Mıdır İLaç ?
OnunLa MücadeLe Mi ?
Yoksa Onu Eğitmek Mi ?
KuLa Hangi YoLdan Daha Etkili Ve GüvenLi Sonuç Verir ?


En güvenli ve önemli mücadele biçimi nefsi eğitmektir.Bu eğitim sürecinde iyi ve kötüyü ayırd edebilecek Akıl ve Vahiy ölçüdür...