Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2010, 00:18   Mesaj No:7

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 28. Haftanın Konusu ****KULLUK****

1)Ey insanlar! Sizi ve sizden önce yaşamış olanları yaratan Rabbinize kulluk edin ki, O'na karşı sorumluluğunuzun bilincine varasınız.(Bakara 21)

Alemlerin rabbi olan Allah'a hamdu sena ve onun Resulüne salat ve selam olsun. Kulluk Allah'ın sevdiği ve razı olduğu gizli-açık,bütün tavır ve davranışarın içine alan bir kavramdur.Namaz Hacc Zekat Oruç İnfak İyiliği emretme kötülükten nehyetme zalim ve zorbalara karşı durma,yolda kalmışa yaşlıya mazluma fakire miskine el atma Kuranın özünden beslenme dua zikir vb tüm tavırlar Allah'a Kulluk kavramı içine girer.

Ve (onlara söyle!) Görünmez varlıkları ve insanları yalnızca (Beni tanımaları ve) Bana kulluk etmeleri için yarattım.
(Zariyat 56)

Gerçek şu ki, Biz her toplumun içinden, "Allah'a kulluk edin, şer güçlerden kaçının!" (mesajıyla gönderdiğimiz) bir elçi çıkardık. O (geçmiş nesil)lerden bir kısmını Allah hidayetiyle doğru yola yöneltti; bir kısmı da sapıklık içinde bırakılmaya müstehak oldular: O halde, şimdi, yeryüzünde dolaşın ve hakkı yalanlayanların sonunun nasıl olduğunu görün!
(Nahl 36)

Bu örnek olarak vermiş olduğum Ayetler daha bir çoğunda Kul ve Kulluğun vasıflarından bahsedilmektedir.Allah'a kulluk ona boyun eğmek taat etmek muhabbet sevgi ile Yaradana Kul olmaktır.Emir ve Yasaklarına hakkıyla riayet edip İnsanlara örnek olabilmektir:

Allah'a Kul olabilenler Allah'ın yegane Halık olduğunu ve kendisinin Allah azze ve celle karşısında Fakir muhtaç bulunduğunu idrak ettiği zaman,Yalnızca rabbinden ister ve ondan medet umar,Yalnızca ona boyun eğer ve ona yönelir İşte Kulluk budur......
Alıntı ile Cevapla