Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2010, 18:03   Mesaj No:7

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart RE: AYETLERİN NÜZUL SEBEBİ NEDEN KUR'ANDA BAHSEDİLMEMİŞTİR?

sayın gümüştabak,
sanırım aynı dili konuşmuyoruz yada eleştiriyi kaldıramıyoruz.bakınız size hakaret etmedim buna ne hakkım var nede inancım izin verir.size eleştiri anlamında şunu yönelttim.;
1-Ben edilei şeriye olan KİTAP SÜNNET İCMA VE KIYAS ı şeri delil olarak görüyorum ve inanıyorum.ehli sünnet vel cemaat ekolu bunu benimsemiş ve yüzlerce alimin ortak görüşü.siz bunlrdan sadece KİTAP yeterli diyorsunuz.dolayısıyla inançlarıma aykırıdır bu.PEYGAMBERSİZ BİR KİTAP İSTEMİYORUM.
2-hadisi şeriflerin içinde mutlaka zayıf garip mevzu olabilir olacak da.bize düşen KİTAB'A AYKIRI OLANLARI AYIKLAMAK MI yoksa sünneti toptan red etmek mi ?siz red taraftarısınız çünkü tek kaynak KİTAB diyorsunuz.ilim ehli olmayan kardeşlerimizin zihinlerini bulandırmak şüpheye sokmak hoş değildir.siz kendinize göre haklı olabilirsiniz ve katıldığım noktalarınıda çoktur.sonuçta inancımızın ortak noktası KİTAB dır.öyle bir atmosferde yürüyorsunuz ki,yazıyorsunuz ki adeta hadisi şerifler askıya alınmak zorunda intibaını meydana getiriyorsunuz.
3-ŞÜPHE KURTTUR düştüğü sineyı kalbi bitirir.bu şüpheyı ortaya atıyorsunuz ve hadislerden soğutuyorsunuz.serzenişim budur size....
4-bir ilim adamı olarak sizi takdir ediyorum.çalışmalarınızı zevkle okuyorum.ve size fırsat vererek köşe tahsis ettik.aydınlanalım öğrenelim diye.size karşı menfi tavrım olsaydı bu fırsatı verirmiydim sizce?
5-unutmayın her dediğiniz doğru olmalı ama her yerde doğruyu söylemek doğru değildir.amentüyü bile bilmeyen insanlar vardır burda.üfürükçülükten meded uman insanlar vardır.gelenek ve görenekleri din olarak kabul edenler vardır.DİKKAT EDİN BUNLARI TAMAMEN BATIRIYORSUNUZ..söyledikleriniz tekniktir ilim adamlarını ilgilendirir.hafızasında beş ayet 3 hadis olmayan bir insan sizce uzaklaşırmı yaklaşırmı.nerdeyse islamı muharef hristiyanlıkla eşdeğer seviyesine getiriliyor.muharef uydurma hadislerle dopdolu bir lslam...! bunumu insanlara öğretmeye çalışıyrosunuz.?
üzüntüm budur...
Alıntı ile Cevapla