Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2010, 19:22   Mesaj No:19

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Ayetlerin nüzul sebebi neden kur'anda bahsedilmemiştir?

Değerli Yitiksevda kardeşim Rabbin gönderdiği tüm kitaplar dönemin muhataplarına indirilmiştir. Yalnız Kur’anın tek bir farkı vardır, dikkat edin Rabbin korumasına aldığını söylediği ve gerçekten değişik farklı bir kur’ana dahi rastlamadığımız, bir kitap olup en önemli özelliği indirilen ayetlerin, o devrin olaylarının sorunlarına çözüm getirirken bile, diğer zamanlara da çözüm getirmesidir. Daha açıktası Kur’an da geçen ayetlerde öyle cümleler dizilmiştir ki, aradan 1400 yıl geçmesine rağmen bizlere ve sorunlarımıza hitap etmektedir. Örneğin o devrin içkisi olan şarap tan bahsederken, tüm zamanlara seslenerek, faydası az, zararı çok her şeyden uzak durmamızı istemiştir ayette. Şimdi birisi çıkıp ayette yalnız şarap geçiyor diğerleri serbest diyebilir mi?

Örneğin o günkü olaylardan bahsederken, anlatırken, hatta diğer peygamberlerin olayları anlatılırken bizlerin kıssadan hisse almamızı ister ve derki; Bunlardan sizin için bir ders vardır, bu örnekleri sizler ibret alasınız diye anlatıyorum diye de açıklık getirir. Örneğin çok özel ayetler vardır peygamber eşlerine. Rabbim derki siz peygamber eşlerisiniz diğerlerine benzemezsiniz, onun için dikkatli olun. Yapacağınız yanlışlar yüzünden diğer kadınlara vereceğim cezanın iki katını veririm sizlere, onun için dikkat edin der. Şimdi bizlerin burada alacağı hiçbir ders yok mudur? Bana göre o kadar çok dersler var ki. Sizinde söylediğiniz gibi ayetler o devrin insanlarına inmiştir ama kullanılan kelimeler, izah ve anlatım şekli kur’anın eşi ve benzeri olmayan bir kitap olduğunu bu şekliyle göstermiştir bizlere. Nüzul sebebini bilmemiz ayeti daha iyi anlamamızı sağlardı düşüncesi ne kadar doğrudur önce onu düşünmeliyiz sanırım.

Ben diyorum ki eğer Rabbim bunu söylemediyse, açıklamadıysa bizler bunu bir eksiklik gibi görmemeliyiz. Eğer bilseydik daha iyi olurdu düşüncesi bana göre beşeri bir düşünce. Rabbim sizleri ilgilendiren her konuda açıklık getirdim diyor da ayetlerin iniş nedeni konusunda kısıtlı bilgi veriyorsa, bunun sorgulamasını yapmak bizlere düşer mi? Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum. Kur’anda peygamberimiz ile savaşmayan, savaştan kaçanlara indirilen ayetler var, bizler bu ayetlerden hiç mi günümüze aktaracağımız dersler yoktur? Bu ayetler yalnız onlara mı hitap ediyor olabilir? Elbette hayır hepsinde çok ama çok büyük dersler var, yeter ki iyice düşünelim. Selametle Halukgta
Alıntı ile Cevapla