Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2010, 00:06   Mesaj No:14

FATİH KARAN

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:FATİH KARAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6929
Üyelik T.: 08 Şubat 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:96
Mesaj: 19
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 61.Haftanın Misafiri ''FATİH KARAN''

Hazan mevsimi kardeşim,

Tamda yaranın üzerine bastın. İnşaAllah bastığın elindeki tuz değilde melhemdir.
Cemaat; "cem olmak" anlamına gelir. Yani fertlerin bir araya gelmesi toplanması. Cemaat zaten çoğul bir kelime iken siz -lar eki katarak çoğulu çoğaltmışsınız. Fakat bu sizin değil ümmetin İslamı yanlış tasavvurundan kaynaklanıyor. Şahsen Ümmetçi bir tutuma sahibim, Kendini bilen Haddini bilir, haddini bilen Rabbini bilir. Rabini bilen bizdendir diye düşünüyorum. Hangi cemaatten olursa olsun Kardeşimizdir. Peyamber (s.a.v.) bizi, ümmet çatısı altına alarak kardeşlerim diye bildirmiştir dizini dibine oturan ashabına. Bize ne oluyorda Peyamber (s.a.v.)in kardeşlerinin arasına ayırım bırakalım. Bu konuda tek problem Kaynak eksikliği ki sonraki sorunuzda dile getirmişsiniz -Hangi kitapları okursunuz diye. Yukarıdaki cevaba tümleşik olsun diye söylüyorum;

Allah (c.c) hesap gününde falan alimin, filan üstadın, bu beşerin kitabını okuyup hayatına tatbik ettinmi diye sormayacaktır. Fakat "Zalikel kitebu lareybe fih"-"Kendisinde hiç şüphe bulunmayan tek kitap olma" özelliğine sahip Kuran-ı okudun mu hayatına tatbik ettin mi? diye soracaktır.
Ne cevap veririz Allah (c.c.)' a; ,
-Rabbim okudum fakat anlayamadım mı deriz?
-Rabbim sen anlayasınız ve hayatınıza tatbik edesiniz diye buyurmuştun fakat biz zaten anlamayız diye hem ayetine tezat ettik hemde okumadık, bir beşerin kitabını senin kitabından daha fazla okuduk, en azından anlıyorduk. Bunu mu deriz?

Daha Kur'an-ın inzali sırasında Mekkede okuma yazma bilenlerin sayısı 17 civarında iken biz bu kadar okumamıza rağmen nasıl olurda anlayamıyoruz. O cahil müşrikler okuyup iman ederken, köleler, cariyeler okuma bilmeden başka kaynak olmaksızın dinleyerek sonra okumayı öğrenip okuyarak hayat tarzı edinmişlerken bize ne oluyorda çok iyi bildiğimiz ve anladığımız halde mazeret sunuyoruz?

2-Sürekli okuduğum hiç elimden düşürmediğim Allah (c.c.) kelamı Kuran, bununla birlikte araya güncel, fıkhi, siyasi kitapları da serpiştiriyorum.

3-Yazarlardan ise; Mustafa Ulusoy, Nazan Bekiroğlu, Eif Şafak, İskender Pala,Okay tiryakioğlu, Bülent Akyürek, Mustafa İslamoğlu, Muhammed Bozdağ,Müin sekman, Ali Şeriati, Yaşar Nuri Öztürk, Ahmed Kalkan, Yusuf el Kardavi, Vehbe Züheyli, Ragıb El Isfahani, Musa Carullah, Muhammed ESED, Aişe Abdurrahman...

Saygılarımla...