Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2010, 09:13   Mesaj No:26

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: 62. HAFTANIN MİSAFİRİ ''M.METİN ADIGÜZEL''

Yitik Sevda;
Soru 1: İmam Ali ordusu ve Muaviyenin ordusu arasında yaşanan savaş esnasında kime sorarsanız sorun İmam Alinin safında olmayı kabul eder o zaman İmam Alinin haklılığı kesin iken nasıl olurda Sünni kesim iki tarafında haklı olduğunu iddia edebiliyor?

Cevap 1: Çünkü korkuyorlar. Çünkü onlara göre din aklı aşan bir olgudur. Gerçek gözün gördüğünün ve aklın kabul ettiğinin çok dışındadır. Bu hakikati de âlimler bilirler. Âlimler de bu konuda konuşulmasını, tartışılmasını doğru bulmadıkları için tüm sahabeler yıldızdır demişlerdir.


soru 2: Hakem olayı esnasında Amr b.As'ın sergilemiş olduğu hileleri gerçek tarihi araştıranlar bilir ama nedense Amra sahabe vs demekten çekinmeyen zihniyet ne kadar doğru bir anlayış sergiliyebilir çünkü İmam Alinin onu öldüreceği an utanmadan edep yerlerini açarak canını kurtaran bir karaktersizi savunmak ne kadar doğrudur?

Cevap 2:”Üstün zekâlar takdire şayandır, ancak zekâlarını güzellikte kullanmaları gerekir”. Ehli, sünnet ne yazık ki bu cümlenin sadece ilk kısmını almıştır. Ehlisünnet Amr için “cesur, edip ve beliğ idi. Çok fasih bir Arapça ile Kur’an-ı kerim okurdu. Akıllı, bilgili, siyasette usta ve askerdi, askeri dehası yanında devlet idaresinde de dahi idi” demektedir. Amr bir üstün zekâdır, hepsi bu kadar.
Nabıganın oğlu zekâsını hilelerde kullanmayı tercih etmiş. Kendi bileceği iş, onun şahsi hikayesi onu ilgilendirir.

soru 3: Şianın İmamlar hakkında masumiyet fikri Kurana ters ama kendi anlayışları ile bunu kutsayan Şia yetmezmiş gibi hayal ürünü olan Hurafe Mehdiyeti İmani bir mevzu olarak görmektente geri durmaz Şia bunu yaparken Sünnide sahabe kutsiyetinde boğulmuş bu kadar tezatın sebebi sizce nedir?

Cevap 3:Beklide brbirlerine gıcıklık olsun diye yapıyorlardır. Farklı olma arzusunun bir sonucudur bu durum inançtan ziyade tarihin konusu, tarihsel ilerleyiş böyle bir şeye yol açmıştır. Uzun hikâye

Soru 4: Şeriflik, seyyidlik, şeyhlik vs Kavramlar ile kendilerine koruyucu kalkan oluşturmanın ana sebepleri sizce nedir

Cevap 4: Dünya bir çıkar ilişkisi üzerine temellenmiştir. Kullanılabilecek her materyal kullanılır.