Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2010, 08:44   Mesaj No:30

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: 62. HAFTANIN MİSAFİRİ ''M.METİN ADIGÜZEL''

Armağan;

Soru 1: Beyin ölümü gerçekleşen hastayı yakınları bağlı bulunduğu aletlerle yaşatmaya devam mı edecekler? Yoksa beyin ölümü gerçekleşti diye fişlerini çekmek sizce dogru mu?
Cevap 1: Bildiğim kadarıyla kilise makinaya bağlı hastanın hiçbir zaman fişi çekilemez diyor. Makine konusundaki bu katılık da aslında kilisenin tavrından kaynaklanıyor.
Benim islami düşünceden anladığım ise şöyledir; eğer hasta makinadan ayrıldığında da yaşayabiliyorsa, makinaya bağlı tutulmalı. Mesela böbrek sorunu olan kişi diyaliz makinası kullanmalı. Ağır bir kaza geçirmiş hasta bir süre makine ile tutulduktan sonra kendine gelip yaşayabilecekse makinaya bağlı tutulmalı…..vs
Ama tamamen ölü gibi olan bir kişinin organlarını makine ile canlı tutmak doğru değildir. Makinadan ayrıldıktan sonra hiçbir şekilde yaşamayacak olan ve makinaya bağlı olduğu zamanda bilinci yerine gelmeyen, canlı tutulmaya çalışılan ölü bedenleri makinaya bağlı tutmak doğru değildir.

Soru 2: Sizce cenazeye çelenk göndermek, resimlerini göğüste taşımak islama uygun mudur?
Cevap 2: Pagan kültürün bir sonucudur. Çelenk direkt putperestlikle alakalıdır. Eskiden yemek sunulurdu, sonra canlı çiçekler sunuldu, şehirleşme ile birlikte çiçeklerde plastikleşti.

Soru 3: Gaflet, geleceğimizi düşünmeye fırsat vermiyor mu?
Cevap 3: Gelecek gözlerimizin önündedir. Düşünmek yada düşünmemek görmek isteyip istememekle alakalı. Gaflet herhangi bir sebeple görememektir ama ben görememenin olması imkansız diyorum.