Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2010, 14:00   Mesaj No:8

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Re: 63.haftanın misafiri ''haluk gümüştabak''

Yitiksevda arkadaşım ikinci sorunuza gelince. Siz eğer okur yazar değilseniz yada bu konuda çok büyük eksikleriniz var kur’an dan bilgi alamıyorsunuz, bu durumda size din ve iman adına kur’an dandır dedikleri bilgileri kıyas ve değerlendirme yapacak yeteneğiniz yoksa, elbette size bir sorumluluk düşmez. Çünkü İslam dini aklın ve mantığın dinidir, dinde asla zorluk yoktur.

Fakat şunu da hatırlatmalıyım ki eğer normal bir insan iseniz, bu çok akıllı olmanızı gerektirmez, işin kolayını bulmak adına Rabbin kelamına müracaat etmek yerine birilerinin çok iyi insandır, sözlerine uyarak din adına bilgiler alıyorsanız, yapılan yanlışlardan kesinlikle sorumlu olacağımızı Rabbim söylüyor, hatta bizleri uyarıyor ve diyor ki kur’anda bahsetmediğim açıklamadığım, hüküm vermediğim konulara inanmayın ve ardına düşmeyin sorumlu olursunuz.
Tevhit konusuna gelince, Bu konuyu eğer geniş anlamlarda değerlendirirsek yanlış yönlere çekilebilir. Ben Tevhit sözünden Bir yaratıcıya iman etmeyi anlıyorum. Önemli olan onun birliğinde birleşmektir, ona ulaşan yoldan sapmadan yürürken farklılıklar olması kadar doğal birşey olamaz. Yeterki kuranın bahsetmediği bir konuda beşerin verdiği hükümlerine iman ederek, kur'anın karşısına başka kitaplar çıkarmayalım.