Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2010, 01:07   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: Ne Hım,Ne Dım."DİR Çözüm"

Dostluk ilişkilerinde her daim Rabbani öğretiler esas alınmalıdır. Geçici dünya menfaatleri üzere oluşan,İlişkiler kalıcı olmaz Yüce Allah birşeyi tanıtırken iki zıt kutuplu olarak sunması dik*kat çekici bir öğretidir.

Acı-tatlı, ekşi-tuzlu, soğuk-sıcak, siyah-beyaz, güzel-çirkin, iyi-kötü ve dost-düşman vs. Söz konusu kelimelerden, birinin söylenmesi halinde, zıt anlamı akla gelmektedir.Her daim İki zıt kutuplu öğretiler bizlere rehberlik etmektedir.İyi olanabildiği gibi Kötüde olunabiliyor.Dost olunabildiği gibi Düşmanda olunabiliyor bu tüz zıtlaşmalar hilkat gereği sınavımızın birer parçasıdır Bu zıtlaşmalara Allah'ın emir ve yasakları diyoruz bu hakiketleri bilerek kurulan dostluklar bakidir gerisi teferruattır.

"Al*lah'ın öyle kulları vardır ki, onlar peygamber ve şehid değillerdir. Fakat peygamberler ve şehitler kıyamet gününde onlara gıbta ederler. Ashap: Ya Resulullah! onlar kimlerdir? Sorusuna Hz. Pey*gamber; onlar aralarında aile bağı olmadığı halde Allah için bir bi*rini seven ve yardımlaşanlardır. Vallahi onların yüzleri nurdur ve nurdan makamlar üzerindedirler"

(Şeyh Mansur. el-Tac. el-Cemiu fi'l-Usul. Kitabul Birr. V/83.)
Alıntı ile Cevapla