Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2010, 23:38   Mesaj No:1

Muhsin Arslan

 Medineweb Yazarı
Muhsin Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhsin Arslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1032
Üyelik T.: 23 Mart 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:49
Mesaj: 90
Konular: 61
Beğenildi:67
Beğendi:0
Takdirleri:322
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İnsanlık Ailesinin Bir Ferdi "KÜRTLER"/Muhsin Arslan

İnsanlık Ailesinin Bir Ferdi "KÜRTLER"/Muhsin Arslan

1-hicretin 30.cu yılında Müslüman olmuş,mezopotamyada yerleşik en eski kavimdir.tarih bu kavmin burda barındığını Hz İbrahim as ' kadar dayandırır.

2-gerek abbasilerde,gerek emevilerde ve gerek osmanlılarda "kavmi sadık" olarak tarihe geçmiş,ihanet bilmeyen ,islam dinine sıkı bağlı bir kavimdir.

3-TC kuruluşunda islam kardeşliğini esas alarak,canıyla malıyla sonuna kadar direnmiş,paylaşım savaşındaki fırsatları elinin tersi ile itmiş,devletine bağlı olmayı seçmişlerdir.ne zaman ki ittihat ve terakinin ulusçuluk kavmiyetçilik ihanetine uğradıklarını anladıklarında 29 kusur isyan başlatmışlardır ve sonuncusu PKK dır.1919-1924 arası türklerle birlik olmuş,aynı kaderi aynı vatanı eşit statüde kalmak kaydıyla "ümmet "bilincinden taviz vermemiş,1924 anayasası ihaneti ile huzursuzluk başlamış ve hala devam etmektedir.

4-cumhuriyetle yaşıt asimilasyon,inkar,sürgün,katliam,soykırım,tecavüz, işkenceler,
çocuklarının hırsızlaştırılması,kapkaççı,korucu,ajan,sahtekar,g üvenilmez,piyon,satın almak,maddi zaaf uygulamak politikasını sistematik bi şekilde devam ettirilmiş ve cumhurbaşkanı başbakan tarafından bile 80 yıllık başarısızlıklarını ilan etmişlerdir.

5-90 lı yıllarda "iti ite kırdırma"politikasıyla biri sosyalist diğeri islamcı iki kürt gurubunu çatıştırmış,yüzlerce kürt öldürülmüş ve devletin birinci ağzılardan bu politika deşifre edilmiş övülmüştür.hatta okyanuslar ötesindeki sözüm ona Müslüman bir dadaş alim hocaefendi (!) bu kirli savaşı desteklemiş alkışlamıştır.

6-bazen "kart kurt",bazen "dağ türkleri",bazen "şeytandan türedikleri",bazen ""ermeni" gibi iğrenç safsatalarla,Allahın ayetleri olan "ırk" inkar edilmiş alaya alınmıştır.ben "kürdüm"diyeni ezmekte teredüt edilmemiş,bu halkın insanlarına köy ortasında pislik yedirilmiş,şeref onurları namusları çiğnenmiştir.

7-tarihte hiç bir zaman "kürtlerin zalim"oldukları kaydına rastlanmamaktadır.hep aldatılmış,hep ezilmiş ,hor görülmüş bir kavim olarak, kayıt altına alınmıştır.Bunu tamamen kürtlerin islama bağlılığını,ümmet bilincini ve en önemlisi iyi niyetlerini kullanarak ezmişlerdir.

8-Türkler arasında(istisnalar kaideyı bozmaz),ezilen,hakkına hukukuna tecavüz edilen çeçen,filistin,bosna,türkistan,afganistan ,ırak gibi kavimler hep desteklenmiş,sıra "kürt"e gelince itici ve vebalı bulmuşlardır.hangi ırktan olsan ol kardeşimizsin,yeterki kürt olma(!), politikası hep uygulanmıştır.Müslümanların bu yaklaşımı "kürtleri batının,sömürgecilerin,ateistlerin,PKK nın kucağına itmiştir."

9-Kürtler dinine bağlı sadık bir ırktır.tarihlerinde Selahadini Eyyubi,Bediüzzaman,Şeyh Said,Şeyh Abduselam Barzani,Molla İdris Bitlisi,İbni Teymiye ve saymadığım yüzlerce tarihe imza atmış büyük alimler yetiştirmiş,ashabı kiramla yaşıt bu kavim neden hep "ÜMMETİN YETİMLERİ "olmuştur acaba ?

Kur'an'a göre,ırklar,renkler,diller, kavimlerin en doğal hakkı ve olması gerekendir.Bu hak doğuştandır ve evrenseldir.hiç bir canlı babasını anasını dilini ırkını seçmemiş,yine hiç bir canlı isteği halinde,rengini dilini ırkını babasını anasını değişme şansı da yoktur.
hiç bir canlı diğer canlının,ırkını rengini dilini değiştirme,asimasyonlaştırma hakkıda yoktur.bu talihsiz vicdansız girişim, evvela kainat Yaratıcının sünnetine savaştır.
Biz Müslümanlar,kimlik konusunda islamın belirlediği ölçüler dahilinde yaklaşmak ve bu ölçü dışındaki her ölçüyü red etmekle mükellefiz.
Ey Müslümanlar,Allahın yeryüzündeki şahitleri olma ve adaleti ayakta tutma yükümlülüğüzü unutmadan düşünelim...
Ey Müslümanlar,bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın...
Ey Muslumanlar,Mutluluk Türk olmakta kürt olmakta değil,bunları doğal hali ile bırakıp,Allahın bize çizdiği kimlik olan "islam"dan uzaklaştıkça kimliksizleşip batılın oyuncağı olmazmıyız ?
saygılar..

Muhsin Arslan
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Muhsin Arslan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ey Filistin sessiz ol Süslümanlar uyuyor! Muhsin Arslan Kara Kartal 4 213 19 Kasım 2023 22:24
Kim Suçlu? /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Filistin 6 819 02 Aralık 2021 19:10
Şaşı Bakışlar Şase Yakar Muhsin Arslan Muhsin Arslan 0 782 12 Temmuz 2020 02:11
Korona'nın vaveylası/Muhsin Arslan Muhsin Arslan sadık 2 1077 03 Nisan 2020 04:38
Suçlu Kim? Hırsız mı? Ev Sahibi mi? Muhsin Arslan salih 5 1671 27 Şubat 2018 21:04