Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2010, 21:12   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart RE: Eşinizin Çalışmasına Müsade Eder Miydiniz?

islam kadına dış sorumluluğu-bütçeyı-kazancı-ekonomiyi yüklemez.tabii ki bu kural kadının çalışamıyacağı anlamına gelmez.islamın çizdiği çerçeve dışına çıkılmaması kaydıyla(!).tesettür,kıyafet,ortam ve güvenilir olmak kaydıyla neden çalışmasın ki.
1-dışarı çıkan kadının kıyafeti tesettürün şartılarını harfiyen yerine getirecek.eğer gerçekten çalışması zorunlu değilse çalışmamalı,yuvasıyla eşi ile ilgilenmelidir.
2-erkeklerle çalışmak zorunda kalmıyacak ve yalnız kalmıyacak.gereksiz muhatap olmayacak.muhatap olmak zorunda ise ciddiyet vakardan ödün vermiyecek.
3-tabiri caiz ise dışarı çıkan kadın mahkeme duvarı gibi olacak.kadın ne kadar dürüst olursa olsun muhatabı mikrop olması her zaman mümkündür.erkek kadının bir tebessümünden bile roman yazabilir(!).
4-kadın illa çalışacaksa,acizane tavsiyem,gerek kılık kıyafet sorunu olmayan,gerek güvenli ortam ve gerekse kadının ruhunu incitmiyecek meslek ,diyanet işlerinde kuran kursu öğretmenliğini yapmaları...
5-son olarak,islamın çizdiği çerçeve dışındaki çalışan her kadın,mutlaka darbe alır ve iffetinden ödün verir yada hırpalanır.bir bakış olsun,sataşma olsun,iğrenç laf olsun var da var...
saygılar..
Alıntı ile Cevapla