Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2010, 19:14   Mesaj No:19

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 66.Haftanın Misafiri Abdulhamit (1)

Alıntı:
Kur'an-sünnet-hadis-siyer-tarihsel verilerin irtibatı nasıl olmaldır?
Peygamberin konumu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?(insanüstü,sıradan,postacı vs bağlamında)
Gerek sünnet olsun gerek hadis ve siyerin hepsi kurandan çıkmıştır.

Çünkü, Kuran ana kaynaktır. Hepsi bu ana kaynaktan beslenir.

DİKKAT Kİ !

Kuran net ve açık ayrıntısıyla açıklanmış olunca apaçık olur. Allahın yemini var kuranın apaçık olduğuna dair "Apaçık Kitab'a andolsun.." (Duhan Suresi 2)

Ama bu açıklığı açıklamaları görmek için ilim ve hikmet sahibi olmak gerekiyor.

ALLAH DİYOR Kİ: BİZ ONU BİR BİLGİYE DAYANARAK AÇIKLADIK.
ONUN AÇIKLIĞINI TAM GÖREBİLMEK İÇİN BU BİLGİYİ BİLMEK GEREKİR. O DA ALLAHIN İLİM VERİLMİŞ KULARINDA VARDIR.

BU HANGİ AYETTİR ? İŞTE

ARAF- 52 : Yemin olsun ki, biz onlara, İLME UYGUN BİR ŞEKİLDE, ayrıntılı kıldığımız bir Kitap getirdik. İnanan bir topluluk için bir kılavuz, bir rahmettir o.

Peygamber efendimizde BİR İLİM VE HİKMET SAHİBİ OLARAK açıklayacak kuranı ve hem de uygulayacak ki, Din tamamen anlaşılmış olsun. Üstelik hem kitabı ve hem de hikmeti öğretecek

Bakara 151 - Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi [color]okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor[/color].
Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor.
---------------------

Peygamber postacı değildir. Postacı mektubun içini okumadan iletir. Peygamber ise muhatabına okuyarak, izah ederek ve uyarıp müjdeleyerek, ederek iletir.

Peygamber insanüstü bir varlık değildir. Onu aşırı bir şekilde övmek şirke yol açar. Çünkü Allah haddi aşanları ve aşırıya gidenleri sevmez. ( Araf 55 )

Alemler ve kaainat hz muhammed için değil, hz muhammed (sav ) alemler için yaratılmıştır. Bu yaratılış onun çok şerefli bir yaratılıştır. ( Enbiya 107 )

Yaratılan en üstün insan Allaha en çok yakın ve en sevgili kul hz Muhamedtir.(Sav ). Allahın en çok sevdiği kul da Hz muhammettir ( Sav ). Peygambere selavat getirmek farzdır. ( Ömründe en az bir defa ), ( Ahzab 56 )

Adı her okunuşta da sünnettir.

Peygamber bize en iyi örnektir neden ?

BU BİZE ALLAHIN EMRİ VE TAVSİYESİDİR.(Ahzab Suresi, 21

Peygamber bir öğretmendir. Kitabın öğretmenidir. Kitabın Yazarı kim ? Allah, indiren kim , indirmeye vasıta olan kim ? Cebrail.

Peygamber insanlara kitabı okuduğunda ve içindeki hikmeti açıkladığında öğrencilere ( bizlere ) kitabı ve hikmeti öğretmiş olur. Öğretmen kitabı uygular da .

Yalnız anlatıp izah etmez. uygulamasını da yapar, önce kendi benliğinde uygular ve onlara en güzel örnek olur. Örneğin başörtüsünü ayetlerdeki gibi uygulatır. Kadının regl durumunda neden oruç tutup tutamayacağını veya namaz kılıp kılmayacağını anlatır ve izah eder
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.