Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Nisan 2010, 18:11   Mesaj No:21

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 66.Haftanın Misafiri Abdulhamit (1)

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı
Abdulhamid Hocam Hoş geldiniz..
islami sitelerde tek tip insan beklentisiı hem sıkıcı hemde insan doğasına aykırıdır.
sitemize;
Sadece Kuran diyerek düşüncelerini dile getirenler...
Sadece Sünnet diyerek düşüncelerini dile getirenler...
Sadece tasavuf diyerek..
ırkçılık ülkücülük milliyetçilik diyerek...
benim şeyhim seninkini döver diyerek...
miting kılıç kalkan diyerek..
takke tekke tesbih diyerek...
var oğlu var...
kimseyı red etmedik kimseyı üzmedik...
tek şartımız saygı edep ahlak çerçevesinde kalmak kaydıyla düşüncelerinizde hürsünüz dedik...
düşüncelere karşı saygı çerçevesinde reddiyeler yazdık ve çekinmedik.

sorumuz şu ;
asrımızın ULUSCULUK ırkçılık kavmiyetçilik veya toprakçılık taasupları göz ününe alındığında,ümmet dediğimiz olgunun geçerliliği,inandırıcılığı ve uygulanabirliği konusunda düşünceleriniz nelerdir?
HOŞ BULDUK ABDULMELİK KARDEŞİM,

Değerli kardeşim, ümmetin farklı anlamları vardır. Aynı dili konuşan ve aynı soydan olan insan topluluğuna ümmet denildiği gibi , aynı dinin mensuplarına da ümmet denir. Ve Kuran bu her iki ifadeyi de kullanır.

Ama ben sizin sözünü ettiğiniz ümmetten hangi ümmet olabileceğini şu ayete göre anlamaktayım ki, bu peygamberin halkı olan islam ümmetidir.

“Peygamber diyecek ki: “Ey Rabbim! Benim halkım ( Kavmim-ümmetim ) bu Kur’an’ı terketti.” (Furkan; 25/30)

SORU: Asrımızın ULUSCULUK ırkçılık kavmiyetçilik veya toprakçılık taasupları göz ününe alındığında,ümmet dediğimiz olgunun geçerliliği,inandırıcılığı ve uygulanabirliği konusunda düşünceleriniz nelerdir

Evet çok güzel soru sormuşsunuz.

ASRIMIZIN ULUSCULUK IRKÇILIK KAVMİYETÇİLİK VEYA TOPRAKÇILIK taasupları göz ününe alındığında, ümmet dediğimiz olgunun inandırıcılığı olmakla beraber maalesef günümüzde geçerliliği, uygulanabilirliği yoktur . Bugün için yoktur . Yarın ne olacağı bilinmez.

Niçin yok ? İslam ümmeti yukarıda ayeti verdiğim mana ile kurandan uzaklaştı. İslam ümmeti yavaş yavaş bu kuranı terkediyor. Korkum o ki, tamamıyla terk edip uzaklaşacak.

Soru: Yöneticilerin bozuk olmasında ümmedin bir arada olamamasında toplumun rolü var mıdır? Elbette var olmaz olur mu ? Her ferdin bile sorumluluğu var.

Böyle olunca din, islam kardeşliği, aynı dinin fertleri olarak birbirimize karşı sevgimizi yitirdik. Hizip, çekişme ve dünya menfaatlerimiz doğrultusunda ümmed yerine ulus, millet, ırk kavramları ön plana çıktı. Bugün İsraile, israilin yaptığına bakın, ermenilerin azerbeycanlara yaptığına bakın. Amerikanın Afganistan ve Iraka yaptığına bakın. Bosna Hersekin sözünü bile etmiyorum. Katliamlara seyirci kalındı. ve halen de seyirci kalınıyor. Böyle mi olmalı ümmedimiz. Topyekun islam devletleri, ulusları ve milletleri ne yapıyor ? Bu olaylar müslümanlar için ve bu ümmet için bir utanç tablosu değil midir ? Peki biz ne yapıyoruz bizim de bunda ferdi sorumlulumuz yok mudur ? Elbette var. Zaten biz nasılsak baştakilerimiz de yani bizleri yönetenler de öyledir. Ve daima öyle olacaklardır

HADİS: NASIL İSENİZ ÖYLE İDARE EDİLİRSİNİZ.

EVET Nasılsanız Öyle İdare Edilirsiniz çok önemli bir hadistir. Bir başka hadîslerinde de Efendimiz şöyle buyurur :“Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz.”

Bu hadîs, idare edilenlere diyor ki, siz çok önemlisiniz. Çünkü, başınıza geçecekler, hangi yoldan olursa olsun, sizin kapınızı çalmak zorundadırlar. Yani onlara şekil verecek olan sizlersiniz.

Nasıl ki, bir fiziğin, kimyanın, astronominin kendine göre değişmeyen kanunları ve prensipleri varsa, aynısı Toplumun da kendine göre prensipleri vardır ve bunlar kıyamete kadar da değişmeyecektir. Onun içindir ki, insanlar, şerre, şirretliğe yol veriyor, bağırlarında kötülüklerin barınmasına açık yaşıyorlarsa, o toplum insanlarını kötüler ve şirretler idare edecektir. Bu Cenâb-ı Hakk’ın değişmeyen kanunudur.

Nisa58 : Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

NE GÜZEL ÖĞÜT VERİYOR DEĞİL Mİ !

Biz bu ayetin icabını yerine getirebildik mi ? Maalesef yalnız biz değil, hemen hemen tüm islam devletleri bu ayet ile amel etmiyorlar. Ettikleri an iş biter. Ne ulus, ne ırk ne kavim ve ne de millet ümmedin önünde bir set olabilir.

Şimdi biz bu ayetin gereğini yerine getirseydik, sizin sorduğunuz sorunun cevabını çok kolay verebilecektik, değil mi ? . Yani Emaneti bizden olan birine verebilseydik lideri de , yönetimi de bizden olanlardan seçip oluşturabilseydik ULUSCULUK IRKÇILIK KAVMİYETÇİLİK VEYA TOPRAKÇILIK taasupları ümmed önünde islam ümmeti önünde ne mana ifade ederdi ki !

Ama karamsar değilim, umut varım. Allahın inayetiyle bir gün bir mehdi çıkar gelir. islam milletlerini birleştirir. Tek çatı altında toplar. İslam ümmedi altında tek bayrak yek ve tek vucut oluruz.

Fitne ve fesat yayıldığı, müslümanlar aldatıldığı zaman, doğruyu bilenler, herkese anlatsın! Anlatmazsa, Allahü teâlânın, meleklerin ve insanların laneti onun üzerine olsun!) [Ebu Nuaym]

SAYGILARIMLA
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.