Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2010, 19:50   Mesaj No:27

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart RE: 66.Haftanın Misafiri Abdulhamit (1)

Değerli arkadaşım yazdığınız yazının tamamına katılıyorum yanlız aşağıdaki düşüncenize katılamıyorum. Daha öncede bu konuyu tartışmıştık, bakın ne yazmışsınız?

( Şu tartışılan başörtüsü ayeti yok mu ? Bu ayet peygamber efendimizin uygulaması olmasaydı gerçekten anlaşılamayacaktı. Veya çok zor anlaşılacak ayet. Çünkü ayette geçen Kadının GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA SÖZCÜĞÜNDEN ANLATILMAK İSTENEN NEDİR ?)

Değerli arkadaşım başörtüsü ve kadının ay halinde ibadet yapmasının yasaklanması asla kur'andan çıkarılamaz, zaten sizde başörtüsü konusundan söz ederken uygulamalar olmasaydı kur'andan anlayamayacaktık diyerek, yazınızın bana göre tam tersi bir fikri bu konuda savunmuş oluyorsunuz.

Söylediğiniz bana görede çok doğru düşünce ve tespitlerinizden yola çıkarak hatırlayalım. Allah ayetlerini bir diğer ayetleriyle daha net anlaşılması için detaylandırarark açıklamıştır. Bakın bu düşünceye göre tarafsız düşünerek kendimize soralım. Allah herşeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdim dedikten sonra, acaba günümüzde çok tartışılan başörtüsü konusunda neden açıkca hiç bir ayetinde kadın saçını örtmelidir dememiştir? Nur suresi 31. ayet örnek gösterilerek başın örtülmesi emri verilmeden örtüleriniz yada başörtülerinizle göğsünüzü örtünüz emrini bizlerin başınızıda örtün diye algılamakla söylediklerimizin tam tersini yapmış olmuyormuyuz? Burada diyelimki çelişkiye düştük, peki neden kur'anın birbaşka yerinde savunduğumuz yöntem doğrultusunda, kadının başının örtülmesini emretmiyor kur'an bunuda düşündünüzmü hiç? Eğer sizin söylediğiniz bencede doğru bir yöntemi kabul ediyorsak, Allah kadının saçını örtmesini emretseydi bir başka ayetinde bunu net bir şekilde söylemezmiydi?

Değerli arkadaşım peygamberimizin uygulamalarından bahsederken sizinle bu konuyu tartıştığımız bilgileri hatırlayın lütfen. Peygamberimiz devrinde başörtüsü özgürlüğün bir işareti olduğunu söylemiştim. Köle müslüman cariyelerin başlarını örtmelerine izin verilmediğini hatırlatmıştım. Bunlar o devrin de uygulamalarıdır bunu unutmayalım. Bir toplumun yaşam şekli, gelenekleri bir dinin tüm Dünyada yaşam şeklini oluşturmaz. Her toplumun kıyafetleri o bölgenin iklimi ilede doğru orantılıdır. Peygamberimiz devrinde öyle giyiniliyor yada yaşanıyor diye bizler eğer onları taklit edersek doğru bir yol izlemiş olmayacağımızın kanatini taşıyorum. Bu konuyu daha önce tartıştığım için daha fazla yazmak istemiyorum, bunlarıda söylemek istedim, çünkü amacımız doğruyu, yanlız doğruyu bulmak ve Rabbin doğru yolundan gitmektir. Sağlıklı ve esenlik dolu günler dilerim. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK