Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2010, 03:58   Mesaj No:29

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 66.Haftanın Misafiri Abdulhamit (1)

Alıntı:
Haluk GÜMÜŞTABAK:Değerli arkadaşım yazdığınız yazının tamamına katılıyorum yanlız aşağıdaki düşüncenize katılamıyorum. Daha öncede bu konuyu tartışmıştık, bakın ne yazmışsınız?

( Şu tartışılan başörtüsü ayeti yok mu ? Bu ayet peygamber efendimizin uygulaması olmasaydı gerçekten anlaşılamayacaktı. Veya çok zor anlaşılacak ayet. Çünkü ayette geçen Kadının GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA SÖZCÜĞÜNDEN ANLATILMAK İSTENEN NEDİR ? )
Sayın Haluk Bey Kardeşim, Alıntının bir de devamı vardı. Bakın ne demişim.

Hangi kısımları görünecek hangi kısımlar görünmeyecek ? İşte peygamber efendimizin kendisine verilen hikmet ile kuranı açıklayacı vasfı buradadır. Ayeti anlar anlatır izah eder ve uygular.

"Kim Resule itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur" (Nisâ, 4/80)


Şu tartışılan başörtüsü ayeti yok mu ? Bu ayet peygamber efendimizin uygulaması olmasaydı gerçekten anlaşılamayacaktı. Veya çok zor anlaşılacak ayet

NEDEN ÖYLE SÖYLEDİM VEYA SÖYLEMEK ZORUNDA KALDIM ?

Kuranda Nur 31 ayetinin tamamını açıklayacak ( Hangi kısımları görünecek hangi kısımlar görünmeyecek , yani GÖRÜNEN KISIMLAR MÜSTESNA ayetini açıklayacak) başka bir ayet bulamadığımdan bu sözü öyle söylemek zorunda kaldım. Muhakak ki, Kuranda bir ayeti açıklayan izah eden bir başka ayet vardır. Fakat ben bulamadım. Yani Ayeti ayet ile tefsir eden Nur 31 ayetindeki GÖRÜNEN KISIMLAR MÜSTESNA ve başörtüsünü de açıklayan ayeti bulamadım.

Yazınızı ,Yazdıklarınınızı tekrar değerlendireceğim. Galiba bazı haklı nedenleriniz var . Kadının saçı kurana göre mahrem mi değil mi , kadının süsü mü değil mi ? Saç, Kadının gizlemesi gereken süsü mü ? Tekrar değerlendireceğim ve çok teşekkür ederim
.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.