Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2010, 16:19   Mesaj No:31

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 66.Haftanın Misafiri Abdulhamit (1)

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
İslam taklidi imanı benimsemez Tahkiki bir ima ister sorum şu olacak taklidi iman ile yetinenler ne kadar İslamı anlamış ve yaşamış olurlar.

Allah bizi neden yaratmıştır sorusuna Akli cevap istiyorum Kuran'i cevap var ben akli olarak beni doyuracak bir cevap arıyorum.
İkinci soru pek nazarımı çekti. Bu sorudan başlamak istiyorum.

Allah bizi neden yaratmıştır sorusuna Akli cevap istiyorum Kuran'i cevap var ben akli olarak beni doyuracak bir cevap arıyorum.

DEMİŞSİNİZ


Değerli kardeşim Yitiksevda,

Son sorunuz açık ve net değil. Bu haliyle cevap verilmesi çok zor bir soru . Çünkü Akli cevab aradığınızı söylemektesiniz.

Kuranda verilen cevap akli cevap değil midir ? Şimdi biz akli cevap versek de kurana göre de uygun bir cevap vermiş olmaz mıyız ? Cevab vermiş oluruz değil mi ?. Akıl ile veremeyeceğimiz hiçbir cevap da kurana asla uymayan bir cevap olacaktır. Allah insanın yaratma amacını net açıklamış. İnsanı hangi amacı için ve neden yarattığını bilginiz olmak üzere zariat 56 ayetiyle çok net verilmiştir.

Kuran dışı vereceğimiz cevap ta kurana uygun olmalıdır. Kurana uymayan hiçbir cevap da doğru ve akli cevap olamaz ve değildir de.

O halde Kuranda olmayan ama kurana uyan akli cevabı mı verelim. Yoksa Kurandan ve peygamberden habersiz yaşayan, ilahi kitap bilgisi olmayan ancak ibrahimi akılla yaratıcısını bulmuş biri olarak Allah insanı neden ve niçin yarattı sorusuna mı akılla cevap verelim.

İnsan beyni bir bardak kapasitede, o akılla anlamak istediğiniz soru bir okyanus su..

Böyle düşünelim. Fakat yine de bir bardak da olsa okyanustan suyu Çıkartalım derim. Bakalım ne çıkacak ve ne kadarı çıkacak

Saygılarımla
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.