Konu Başlıkları: Tevbe-9/73**Tefsir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2010, 18:52   Mesaj No:5

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Tevbe 29 ayetinin yorumu (Cizye )

Alıntı:
Abdulhamit 1 Üyemizden Alıntı
"Şimdi efendilerine dön. Yemin ederim ki, karşı koyamayacakları kadar güçlü bir ordu ile üzerlerine yürürüz. Ve onurlarını çiğneyerek burunlarını yere sürte sürte onları yurtlarından çıkarırız

SON AYETİ KIRMIZI İLE YAZDIM. ŞİMDİ TEKRAR SORMAM LAZIM

ŞİMDİ BU AYETİ NEREYE VE NASIL OTURTACAĞIZ Kİ, İSLAMDA SAVAŞ AÇMAYANLARA KARŞI SAVAŞ AÇILMAZ VE DİNDE ZORLAMA OLMAZ DİYE


Kuranı kerimde Tek bir ayete bakarak hüküm çıkarmak doğru bir yöntem değilidir. Yanlıştır. Eğer konu ile ilgili tek bir ayet varsa elbette bu ayetin hükmüne göre hareket edilir. ve bu mana artık bağlayıcı olur.

Şimdi Konu ile söylenmiş ayetlerin bütününe bakmak lazımdır. Ayetleri Birlikte değerlendirmek esastır ki, bir başka ayet bir ayetin açıklayıcı yani tefsiri olmaktadır. Ayetler birbirleriyle uyumlu bağlantılı ve birbirlerinin açıklayacısıdır ki aralarında anlam yönüyle bir zıtlık ve bir çelişki olamaz.

Tevbe 29 ayetini işte bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Yoksa diğer ayetlerin anlamlarına zıt düşer. Çelişir. Halbuki kuranda çelişki yoktur ve olamaz da.

Peki nedir bu genel ayetler ? Hangi ayet veya ayetler tevbe 29 ayetinin açıklayıcısı olmaktadır ? Neml 29- 37 ayetlerine nasıl bir yorum getirebiliriz.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla