Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2010, 20:41   Mesaj No:27

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Miraç olayına kur'an onay veriyormu?

Değerli arkadaşım Abdulhamit Bey. Bakın siz bugün bile kesin olarak neresi olduğu konusunda tek bir görüş olmayan bilgiler için ne söylemişsiniz.

(Gökyüzündeki Meva cenneti ilk yaratılan insan Adem ve havvanın misafir edildiği cennet olabilir. Olması da büyük bir ihtimaldir. Diye düşünüyorum.)

Bizler ihtimaller üzerine inancımızı şekillendiremeyiz. Siz gökyüzünde diyorsunuz bu yerin olduğunu, ama ayetlerde Cebrail i bir başka inişte de görmüştü diyerek, burasının gökyüzü olamayacağını belirtmiyor mu sizce?
Rabbin bazı büyük ayetlerini gördü sözünden mi anladınız siz Miracın olduğunu? Peki, neden hiçbir bilgi yok? Sizce saklanacak bir konumu bu? Rabbin meleği Cebrail i görmesi sizin için küçük bir ayetimidir rabbin? Rabbin büyük ayetlerini gördü sözünden benim anlayamadığımı yazmışsınız. Sormak isterim siz bu sözlerden Miracın olduğunu nasıl anladınız? Lütfen düşünün daha öncede söyledim, rabbim isra 1. ayette söylediklerinindevamında eğer bu olay vuku bulmuş olsaydı, oradanda Miraca yükselmiştir demezmiydi?

Değerli arkadaşım size sorduğum soruya cevap verdiğinizi söylediğiniz sözler yani; (Söyledikleri hadisler ortada. Eğer zıtlığı varsa ( Söylememiş olduğunu söylemiş gibi aktarılmışsa ) bunu da kuran ayıklar.) Bu cevap size sorduğum sorunun cevabı olmasa gerek diye düşünüyorum. Söylenen onca hadis var ki Kur’an asla kabul etmez, ama günümüzde inanılmaya hala devam ediliyor. Kur’an ben her şeyi açıkça söylerim der bizlere. Sizlere kur’andandır diye aktarılanlara sakın inanmayın onlar Allah a iftira atıyorlar diye de bizleri uyarır Rabbim. Daha açıkcası kur’andan olmayanı rabbim sen ayıklayacaksın ve gönderdiğim rehbere uymuyorsa iman etmeyeceksin der. Yani kur’an değil bizler ayıklayacağız, çünkü rabbim aklını kullan diye boşuna bizleri uyarmıyor.

Yazınızın sonunda gerçek cevabımı aldım, ama başı ile sonu başka yönlere bakıyor. Daha açıkcası inanmakla inanmamak aynı düşüncenin yanında asla barınmaz. Bir olay ya doğrudur vardır. Ya da yanlıştır, yoktur. Miraç olayının özü sizin inanmadığınızı söylediğiniz olayın üzerine inşa edilmiştir, lütfen bunu dikkatle düşünün. Temeline inanmadığınız bir binada oturmak bana göre tehlikelidir. Küçük bir depremde yıkılır.

Bu konu uzadıkça bazı arkadaşlarımın üzüldüğünü gördüm, isterseniz daha önce söylediğim gibi bu konunu hükmünü Rabbim e bırakalım. Esenlik dileklerimle.
Alıntı ile Cevapla