Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2010, 10:22   Mesaj No:32

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Miraç olayına kur'an onay veriyormu?

Değerli Mevlüt kardeşim aslında ben konuyu kapatmıştım. Her düşünceye ve inanca sonsuz saygım var. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ben dikkat edin benim söylediğime inanın demiyorum. Benim yaptığım Rabbin ayetlerine bakarak onun apaçık sözlerinden yola çıkarak, anlamaya çalışmak ve sonra iman etmektir. Son olarak verdiğiniz örnek benim için önemli olduğundan bunun üzerine de düşüncelerimi söylemek isterim. Bakın şöyle yazmışsınız.

(Eğer akıl ile her şeye yanaşacak olursak Ölümden sonra dirilmeye de şüphe ile bakmamız gerekir çünkü bizim idrakimize göre un ufak olacak olan cesedin tekrar bir araya getirilmesi insan gözü ve aklı ile imkânsızdır. Bizler bu hususa akli olarak değil İman i teslimiyet ve tasdik ile baktığımızda Allah demişse doğrudur hakikati ile kabulleniyor ve iman ediyoruz yoksa akla kalsa inanmayacağız akıl üstü bir olaydır.)

Çok doğru her şeyi anlamamız mümkün değildir. Sizin verdiğiniz örneğe bakalım. Ölümden sonra dirilmeyi, hatta kâinatın tamamen yok olacağını ve buna benzer birçok olağan üstü bilgileri nereden öğreniyoruz? Rabbin apaçık anlattığı ve bizleri ikaz ettiği KURANDAN. İsra suresi 1. ayette geçen olayda sizin söylediğiniz gibi bizlerin aklının alacağı bir konu değil, neden inanıyoruz o zaman? Çünkü Rabbim apaçık söylemişte ondan. Eğer O açıkca söylemiş ise ben ona hiç düşünmeden iman ederim dostum. İşte bende sizin gibi düşünüyorum ama aramızdaki fark sanırım anlaşılıyor.

Değerli arkadaşlarım ben düşüncelerimi söyledim, sizlerde söylediniz. Gelin bunun hükmünü Rabbim e bırakalım. Her şeyin doğrusunu huzurda göreceğiz. Amacım kimseyi üzmek ya da onların inançlarına saygısızlık yapmak değildir, bunu Rabbim biliyor. Rahman cümlemizin yardımcısı olsun. Selametle kalın. Halukgta
Alıntı ile Cevapla