Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Nisan 2010, 18:30   Mesaj No:3

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Fitne çıkarmak öldürmekten kötüdür

Alıntı:
ENFAL 73 AYETİN TEFSİRİ İLE DEVAM EDECEĞİM

Enfal 73 : Kâfirler de birbirlerinin dostlarıdır. (yardımcılarıdır.) Eğer siz emredildiğiniz gibi yardımlaşmazsanız, yeryüzünde bir fitne (İslâm zâ’fiyeti) ve büyük bir fesad (küfür hâkimiyeti) olur.
Bu ayet fitnenin en büyüğünü açıklamaktadır ki, Kafirler ve ateistler Dinsizliği yaymak veya Allahın emrettiği dini yozlaştırmak veya ortadan kaldırmak istediklerinde insan beynine şeytani vesveseler, düşünce ve kuruntular sokar. Ve bu konuda birbirleriyle yardımlaşırlar. Bunlar birbirinin yardımcıları ve dostlarıdır.

Şayet ki, müslümanlar bu fitneyi birbirleriyle yardımlaşarak ortadan kaldıramazlar ise işte o zaman bu fitne bir insanı öldürmekten daha beter bir durum olmaktadır. Çünkü bu fitne ile insanlar hem bu dünya hayatlarını ve hem de ahiretteki hayatlarını kaybederler. Hayatın kaybedilmesi ölmek anlamına gelir ki Bakara 191 ayetini tefsir eder.

Bakara-191..... Fitne cikarmak, öldurmekten daha kötudur.....

İŞTE İslamda Savaşın asıl nedeni fitnedir. O çıktı mı pek çok insanlar ölür. Fitne katilden beterdir." (Bakara, 2/191) prensibi çerçevesinde savaşları ve temelde savaşa yol açan kargaşaları, düzensizlikleri, zulmü, bozgunculuğu önlemek için meşru saymış.

Bakara 193- Fitne ortadan kalkıp Allah'ın dini tam anlamı ile egemen oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer yaptıklarına son verirlerse ZALİMLERDEN başkasına asla saldırılmaz

( Ayet geneldir yalnız Müşrikler için değil, tüm küfür düzeni için savaşan ve onları savunan, vahyi ve tebliği engelleyen TÜM ZALİMLER için )

Eğer fitne yok edilmezse, tüm insanlar ( tüm insanlık ) ölür. Yani ölüden farksız olur. İşte Allah fitneyi yok etmek amacıyla bu kitabı hakimi ve sevgili peygamberini tüm insanlığa göndermiştir.

Fitne içinde yaşayanlar, fitneyi yok etmeyenler tüm hayatlarını ( Dünyevi ve ahirettki hayatlarını tehlikeye ) atmışlardır. Evet hem bu dünya hayatlarını ve hem de ebedi ahiret hayatlarını kaybedeceklerinden fitne çıkaranlar, fitneye seyirci olanlar tüm insanları ( Tüm insanlığı ) öldürmüş gibi olmaktadır.

Ve islam alemin geçmişine bakalım. Hz Osman döneminde çıkan fitneye bakalım. Bu fitne ile kaç kişi öldü. Kafirlerin çıkarttığı bu fitne ile Müslümanlar bölündü ,birbirini öldürdü. Yalnız bu kadarla mı ? Günümüze kadar gelen bu fitneden acaba daha kaç kişi ölecek. (sünni-şii )

Tekrar Enfal 73 ayete bakalım

"Eğer aranızda bu sıkı dayanışmayı gerçekleştirmezseniz, yeryüzünde fitne ve büyük kargaşa çıkar

Bundan büyük korkutma ve bundan etkin sakındırma olabilir mi ? Olmaz ve olamaz

Çünkü; müslümanlar, kişisel hayatlarında sorumlu olduklarının dışında, Allah'ın katında, yeryüzünde çıkan fitneden ve kopan büyük bozgunculuktan da sorumludurlar.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla