Konu Başlıkları: Tevbe-9/73**Tefsir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2010, 18:37   Mesaj No:16

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Tevbe 29 ayetinin yorumu (Cizye )

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Adalet İslam’ın en temel ilkesidir, peki bu ilkeyi Müslüman ülkeler uygulayabiliyor mu ?
imi
Abdulhamit abim Müslüman ülkeler diyebileceğimiz halkları müslüman olanlar isimlerini zikretmeden şöyle bir bakalım:

En başta kendi yaşadığımız ülke Adalet (A) sı bile uygulanmıyor Laik sistem ve kemalizmin dini hakim . Bireysel olarak bakacak olursak Anne Baba evlada adil davranmazken Evlad daha kötümser bir durumda karşılık vermekte ..Anne gayri meşru yollardan doğurduğu evladını ! çöpe atabilecek kadar zalim baba mal mülk sevdası yüzünden öz evladını vurabilmekte bireylerin kendi aralarında sağlayamadığı bir Evrensel ilkeyi Yönetimlerden beklemek abestir...

Yakın komşumuz İran Yönetim ilkleri ne kadar islami olursa olsun uygulanmıyor en başta Din ve Vicdan hürriyeti askıda örneğin Başörtüsü takmayan birine dayatma yaparak örtünmesini sağlamak ne kadar Adaletli bir bakış yada Mezhepsel dayatmalar Allah rahmet eylesin İMAM HUMEYNİ'NİN gerçekleştirdiği devrim Adaleti sağlama adına idi ama zamanla devrim erlerinin baki aleme göçmesi ile devrim eski zorba yönetimin yapmış olduğu adaletsizlikleri yapmaya başladı Ali Şeriati gibi bir düşünürü dahi kabullenemeyen molla düzeni mezhepsel bakıştan ziyade mezheplerini dinleştiren Şia bakışı vs gibi olgular ne yazık ki Adalet adına bir yönetim yok.

Kendi nazarımda Adalet ilkelerini uygulayan Ehli Kitap yönetimleri daha evla görürüm çünkü Adalet evrensel bir ilkedir İslam ümmeti için değil tüm insanlar için geçerlidir Halkını ezmeyen sömürmeyen insan değeri veren bir yönetim Din farkı gözetmezsizin bana göre daha Adildir...
Sunduğunuz güzel düşünce ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

Yakın komşumuz İran Yönetim ilkleri ne kadar islami olursa olsun uygulanmıyor en başta Din ve Vicdan hürriyeti askıda örneğin Başörtüsü takmayan birine dayatma yaparak örtünmesini sağlamak ne kadar Adaletli bir bakış

DEMİŞSİNİZ.

YERİ GELMİŞ İKEN SORAYIM

Size sorum bana sorup ta cevab vermeye zaman bulamadığım bir sorunun benzeri olacak. Madem ki başörtüsü bir dayatma diyorsunuz.

İnsan fiillerini gerçekleştirirken kendisinin dışında bir gücün baskısı ve zorlaması altındamıdır, yoksa kendi özgür iradesi ile seçme hakkına sahipmidir ?

Bu sizin bana sorduğunuz soruydu

BUNA EK OLARAK ŞÖYLE SORAYIM.

İslam devletinde şeriat uygulanır. Kanunlar bu şeriata göre belirlenir. Örneğin içki , kumar, zina yasağı vs konulduğunda bunların ortamları da kaldırılır. Yani siz içki içmek isteseniz de bulamazsınız. Çünkü satılmaz ve kimse de size veremez.

Şimdi bu özgür bir irade midir ? Allah o insanı nasıl sınayacak ? İçki içmek istiyor ama içemiyor, kumar oynamak ,zina yapmak istiyor ama yapamıyor. Bayanlar başörtüsü takmak istemiyor , ama zorla taktırılıyor. Bu durum insanın özgür iradesinin bir gücün baskısı ve zorlaması altında olduğunu göstermiyor mu ? Bu böyle değil midır. Böyle mi olmalı ?

Saygılarımla
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla