Konu Başlıkları: Görünen yerler müstesna
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2010, 19:57   Mesaj No:27

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Re: Görünen yerler müstesna


Değerli arkadaşım yazdıklarınıza elimden geldikçe kısa cevap vermek istiyorum. Bana (Hayır kardeşim sadece ikimizden biri değil, bunca kuran okuyanlardan sadece yalnız siz yanlış anlıyorsunuz ayeti.)demişsiniz. Önce şunu söylemeliyim ki bu şekilde anlayan milyonlarca insan var. Bende araştırmalarım sonucunda bunun doğruluğunu kabul ettim.

Şimdide ikinci sorunuza gelelim. (GÖĞÜSLER YAKALARININ ÜZERİNDE Mİ YOKSA ALTINDA MI?) Şimdide aynı ayeti başka meallerden de bu cümleyi aktaralım ki esas bahsedilen yer çıksın ortaya. Çünkü siz başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler sözünden göğüsler yakalarının üzerinde mi yoksa altında mı diye sormuşsunuz.

Başörtülerini (göğüs) yırtmaçlarının üstüne koysunlar

Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar

Yakalarının üzerine salsınlar.

Örtülerini, yakalarını kapatacak şekilde örtsünler.

Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.


Buradan da anlıyoruz ki ayetin dikkat çektiği ve örtülmesini istediği yer göğsün üst kısmı yani yaka kısmına yakın bölümü.

Cevabınızın son kısmında inancınız gereği kendinize uygun gördüğünüz bir kıyafeti yine inandıklarınız doğrultusunda savunarak benim yanılgı içinde olduğumu söyledikten sonra, bol bir elbise giyen bir kadının iri göğsü hiç görünmez, fark edilmez bile diyerek kendinize savunma mekanizması yaratmışsınız gibi geldi bana. Ben asla böyle bir şey yapmadan dikkat edin Rabbin söylediklerini anlamaya çalışıyorum. Son sözlerinizi bence tekrar değerlendirin derim ben. Bakın ne yazmışsınız.

(ALLAH BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPARAK MI BİZLERİ RAHATLATIYOR. MADEMKİ GÖĞÜSLERİNİZ İRİ O HALDE TELAŞA GEREK YOK. OLSA OLSA GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA BURASIDIR.

SAKIN BU ŞEYTANİ BİR RAHATLATMA OLMASIN.)

Bu düşüncede olan bir insanı şeytani rahatlama olarak algılamışsınız. Bu demektir ki, dışarıda gezen imanından hiç şüphemiz olmayan, ama sizin gibi inanmayan, düşünmeyen, kadına bir kıyafet biçerek bundan gayrisi yanlıştır düşüncesinden hareketle, milyonlarca kadın şeytani bir rahatlamayla dışarıda geziyor, öyle mi dersin arkadaşım. Gerçeği, doğruyu Rabbin huzurun da göreceğiz. Siz bana yanılgı içindesiniz demişsiniz ama ben size bunu söylemeyeceğim, çünkü bu bile bir vebaldir. Ben de bir insanım hatalı olabilirim bunu asla unutmam ve her zaman açıkça söylerim. Selametle kalın SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla